Šikana v bratislavskej škole? Žiakov mali držať von oknom za nohy, biť a zatvárať ich! Z toho ide mráz po chrbte!

Diskusiu rozprúdil príspevok na sociálnej sieti

Celú diskusiu ohľadom šikany na škole rozprúdil starší príspevok od anonymného prispievateľa. Ten na sociálnej sieti podrobne opisuje, ako sa v danej škole v mestskej časti Bratislava – Vajnory o šikane má vedieť, no nič sa s ňou údajne nerobí. V príspevku sa píše, že žiaci druhého stupňa psychicky ničia žiakov prvého stupňa a tak ich vystavujú stresu zo školy.

„Drží dieťa za nohy von oknom, na WC ich zatvárajú, bijú ich,“ píše anonym v príspevku, ktorým má byť obyvateľ mestskej časti Vajnory. Za pravdu dali prispievateľovi aj ďalší diskutujúci.  „Už na tej škole síce sedem rokov nie som, ale ako vidím, nič sa tam nezmenilo,“ okomentoval situáciu ďalší prispievajúci pričom mu viacerí dali za pravdu a šikanu považujú za verejné tajomstvo na škole.

Škola o šikane vie a potvrdzuje, že ju na škole v poslednom období zaznamenali. Šikana sa v tejto škole má vyskytovať v každom ročníku, najčastejšie na druhom stupni.

„V priamej podobe vidíme tieto prejavy nežiaduceho správania sa ako fyzické útoky v podobe strkania sa, vzájomného bitia sa, poškodzovania vecí, ako aj nadávok, ohovárania, vyhrážania sa, či ponižovania,“ uviedlo pre denník Pravda vedenie školy.

Škola po posledných incidentoch zaslala deťom a rodičom list s otázkami a odpoveďami, čo robiť, ak si šikanu všimli, videli alebo sa na nej podieľajú. Škola prisľúbila, že danú situáciu začne riešiť no zároveň prosí rodičov, aby tak citlivú tému neriešili na sociálnych sieťach, pretože to môže ubližovať deťom a anonymné príspevky považuje škola za nekorektný útok.

Do komunikácie na Facebooku sa zapojil totiž miestny úrad, ktorý rodičov vyzval, aby informácie o šikane zaslali na referát školstva alebo ich hlásili osobne.

V prípade nových informácií budeme článok aktualizovať.

Video TV Pravda

Zdroj: Pravda.sk