in ,

Šeliga si nechce vyberať medzi Sulíkom a Matovičom, krajina musí zvládnuť zimu a energetickú krízu

20.8.2022 (Webnoviny.sk) – Minister financií a predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič nechce odstúpiť a strana Sloboda a solidarita nechce ustúpiť zo svojej požiadavky.

Koaličná strana Za ľudí podľa slov jej podpredsedu Juraja Šeligu stále apeluje na zdravý rozum v súvislosti s blížiacou sa zimou a energetickou krízou. Šeliga takisto povedal, že na konci je to stále konflikt medzi dvomi ľuďmi, ktorí by si ho mali vyriešiť.

Strana oceňuje zmeny v koaličnej zmluve, ktoré navrhol premiér Eduard Heger (OľaNO) a fakt, že sa posunuli z pozície ultimáta. Strana však dodala, že by bolo dobré, keby Sulík ešte zopár mesiacov na svojom poste zotrval.

Šeliga povedal, že si nechce vyberať medzi stranou SaS a hnutím OĽaNO, chce, aby krajina zvládla zimu. Nie sú za predčasné voľby, ale za fungovanie štvorkoalície. Predstavitelia strany Za ľudí to povedali na tlačovej besede po stretnutí koaličných partnerov.

Viac k témam: Demisia, Koalícia, Koaličná kríza
Zdroj: Webnoviny.sk – Šeliga si nechce vyberať medzi Sulíkom a Matovičom, krajina musí zvládnuť zimu a energetickú krízu © SITA Všetky práva vyhradené.

Sulík je podľa Matoviča voči nemu posadnutý nenávisťou, Heger predstavil na schôdzi päť bodov zmeny koaličnej zmluvy

USA odkúpi od Ukrajiny tisíce ton obilia, poputujú na potravinovú pomoc chudobným krajinám