in ,

Ruský dobrovoľnícky zbor vpadol do Belgorodskej a Kurskej oblasti, údajne zajali 25 vojakov

16.3.2024 (SITA.sk) – Ruský dobrovoľnícky zbor tvrdí, že zajal 25 ruských vojakov počas svojich vpádov v Belgorodskej a Kurskej oblasti. Referuje o tom web Kyiv Independent s odvolaním sa na vyhlásenie Ruského dobrovoľníckeho zboru na Telegrame.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Vo videu zverejnenom v sobotu sa veliteľ spomenutého zboru Denis Nikitin rozpráva s mužom, ktorý sa predstavil ako zajatý ruský nadporučík Alexej Volkov.

Kremeľ v uplynulých dňoch viackrát tvrdil, že si poradil s protiputinovskými bojovníkmi a vyhnal ich preč z Ruska, no Nikitin i Volkov popreli predchádzajúce vyhlásenia ruského ministerstva obrany, ktoré vyhlásilo, že spôsobilo bojovníkom ťažké straty.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v marci 2024 (fotografie)

Nikitin tiež apeloval na gubernátora Belgorodskej oblasti Viačeslava Gladkova, aby sa stretol a uľahčil výmenu zajatcov.

Viac k témam: Légia sloboda Ruska, ruské ministerstvo obrany, ruské územie, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský dobrovoľnícky zbor, Sibírsky prápor
Zdroj: SITA.sk – Ruský dobrovoľnícky zbor vpadol do Belgorodskej a Kurskej oblasti, údajne zajali 25 vojakov © SITA Všetky práva vyhradené.

Slováci vyrábali vo Vrábľoch heroín, podľa NAKA ide o najväčšiu výrobňu v Strednej Európe (foto)

Policajti z Trnavského kraja absolvovali školenie o používaní automatických externých defibrilátorov (foto)