in ,

Romana (†15) už pochovali. Jeho mama posiela spolužiakom tvrdý odkaz. Ozval sa aj ďalší rodič

Len pätnásťročný Roman sa rozhodol skoncovať so svojím životom bolestivým spôsobom. Vyliezol na strechu školy, z ktorej sám zoskočil. Jeho mladý život sa už nepodarilo zachrániť. Spolužiaci, učitelia ale najmä blízka rodina zostali v šoku.

Romana okolie považovalo za veľmi šikovného a nadaného žiaka. Pre pár jeho spolužiakov však mal byť terčom šikany. A aj šikana bola dôvodom, pre ktorý mal mať Roman psychické problémy a depresie.

Najmä rodina zostala po smrti Romana v šoku. Jeho otec už dlhší čas žiadal školu, aby šikanu jeho dieťaťa riešila. Žiaľ bez výsledku. Preto sa rozhodol podať na školu trestné oznámenie.

Roman mal prežiť šikanu, ktorá mu mala spôsobovať depresie.

Šikanovali ho slovne, rôznymi urážkami či narážkami na jeho výzor, vlasy, oblečenie, dokonca školskú výbavu. Stalo sa tiež, keď mal na sebe niečo lepšie ako ony, že mu to zničili”, opísal otec pre Nový čas. Keď si jeho syn kúpil z vreckového pomôcky na výtvarnú výchovu, niekto mu mal na ňu vyliať lepidlo a celú ju tak zničiť. Podobných situácii si mal zažiť Roman niekoľko.

Otec dodal, že ak s tým konfrontoval vedenie školy, ohlas nebol žiadny.

Pred pár dňami bol Roman pozvaný na kamarátovu oslavu, kde mali byť aj všetky dievčatá, ktoré ho šikanovali. Romana tam nechceli a tak mal kamarát, ktorý Romana pozval povedať, že na oslavu chcel prísť sám od seba.

Pokračovanie článku na druhej strane

Romanovi (†15), ktorý skočil zo strechy školy, mali spolužiaci robiť hrozné veci. Radikálne rozhodnutie mu mal dohovoriť otec, no on bol už rozhodnutý…

Parlament sa bude opäť zaoberať návrhom na odškodnenie neprávom sterilizovaných osôb