Categories: SlovenskoSprávy

Proces s podnikateľom Výbohom sa začne až v októbri, súd vyhovel jeho žiadosti

23.6.2022 (Webnoviny.sk) – Súdny proces s podnikateľom Miroslavom Výbohom by sa na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici mal nakoniec začať začiatkom októbra. Vyplýva to z rozpisu pojednávaní súdu.

Súd pritom pôvodne vytýčil termíny pojednávaní už na 31. mája a 1. a 2. júna tohto roku, na základe žiadosti obžalovaného však termíny nakoniec zrušil. Miroslav Výboh totiž avizoval, že sa chce osobne zúčastniť na hlavnom pojednávaní, pričom mu bol odňatý cestovný pas a pasom inej krajiny nedisponuje.

Advokáti obžalovaného následne informovali, že základom jeho žiadosti o odročenie bola žiadosť o „podanie návrhu na začatie prejudiciálneho konania podľa článku 267 Zmluvy o fungovaní Európskej únie ako aj poukázanie na nezákonnosť konania ako proti ušlému a nesplnenie podmienok pre takéto konanie, ktoré obvinenému odopiera akýkoľvek výkon jeho obhajobných práv”.

Miroslav Výboh a kauza Mýtnik III

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v novembri 2021 na podnikateľa obžalobu pre obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku. Miroslava Výboh vyčlenila polícia v rámci vyšetrovania kauzy označenej ako Mýtnik III na samostatné konanie.

Podnikateľ sa podľa medializovaných informácií nachádza v Dubaji a bol na neho vydaný medzinárodný a európsky zatykač. Jeho obhajca Ladislav Smejkal ešte v decembri minulého roku odmietol, že by sa obžalovaný vyhýbal trestnému konaniu. Zároveň obhajcovia avizovali, že sa budú snažiť o zrušenie vydaných zatykačov.

Viac k témam: Akcia “Mýtnik III”, Odložené pojednávanie, Súdny proces
Zdroj: Webnoviny.sk – Proces s podnikateľom Výbohom sa začne až v októbri, súd vyhovel jeho žiadosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Oheň pre OH 2024 je vo francúzskych rukách, pochodeň prevzal šéf parížskych hier Tony Estanquet (foto)

Oheň bude na francúzske územie prevezený historickou loďou Belem z 19. storočia. Viac

5 hodín ago

Fehérváry opäť bodoval, ale Washington je po prehre s Rangers na pokraji vyradenia (video)

Newyorčania môžu o svojom postupe do 2. kola rozhodnúť už v štvrtom zápase. Viac

6 hodín ago

Dráma v Žiline. 17-ročný mladík na BMW prinútil svojim činom políciu strieľať. Pozrite sa, čo si dovolil

Dnes bolo v štvrtom najväčšom meste na Slovensku rušno. V Žiline došlo k dramatickej situácii,…

7 hodín ago