Polícia zastavila vyšetrovanie únosu študentky Sone, z ktorého bol obvinený pracovník Záchrannej zdravotnej služby

Študentka Soňa zmizla v Bratislave 10. septembra minulého roku na ceste z autobusovej zastávky domov.

29.5.2024 (SITA.sk) – Polícia zastavila vyšetrovanie únosu bratislavskej študentky Sone, z ktorého bol obvinený pracovník Záchrannej zdravotnej služby. Ako informovala televízia Markíza na portáli tvnoviny.sk, dôvodom je duševná choroba obvineného.

Trestné stíhanie bolo uznesením dozorujúcej prokurátorky Krajskej prokuratúry Bratislava zastavené. Dôvodom rozhodnutia o zastavení trestného stíhania I. P. bola skutočnosť, že tento v čase spáchania oboch skutkov v dôsledku duševnej choroby, ktorou trpel, nevedel ovládať svoje konanie a ani rozpoznať nebezpečenstvo svojho protiprávneho konania,“ citovala Markíza hovorkyňu Krajskej prokuratúry Bratislava Gabrielu Kováčovú.

Podľa nej predmetný záver vyplynul z vykonaného pomerne rozsiahleho znaleckého dokazovania. Kováčová doplnila, že súd v tomto prípade vydal predbežný príkaz na umiestnenie obvineného do zdravotníckeho zariadenia.

Markíza pripomína, že študentka Soňa zmizla 10. septembra minulého roku na ceste z autobusovej zastávky domov. Našli ju po 26 hodinách pred nemocnicou v bratislavskej Petržalke, pričom mala na tele odreniny, reznú ranu a sedem viditeľných vpichov. Na ďalší deň policajti zadržali podozrivého záchranára, ktorý mal pri sebe injekcie s rôznymi látkami, vrátane ketamínu. Študentkino DNA navyše objavili na kľučke na sťahovanie okien v jeho aute, na plachte v byte zdravotníka aj vo vani.

Viac k témam: Študentka, Únos
Zdroj: SITA.sk – Polícia zastavila vyšetrovanie únosu študentky Sone, z ktorého bol obvinený pracovník Záchrannej zdravotnej služby © SITA Všetky práva vyhradené.