Categories: SlovenskoSprávy

Parlament schválil novelu zákona o slobodnom prístupe k informáciám, Kolíková odprezentovala zmenu legislatívy

22.6.2022 (Webnoviny.sk) – Národná rada Slovenskej republiky definitívne schválila novelu zákona o slobodnom prístupe k informáciám, v ktorej ministerstvo spravodlivosti SR (MS SR) rieši transpozíciu európskej smernice.

„Zároveň však naďalej robíme aj na väčšej, komplexnejšej novele infozákona, ktorá bude reflektovať záväzky z programového vyhlásenia vlády s úmyslom rozšíriť okruh povinne zverejňovaných informácií, zvýšiť vymožiteľnosť práva na informácie a neznižovať existujúci štandard prístupu k informáciám,” uviedla na sociálnej sieti ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (nom. SaS).

Ministerka spravodlivosti taktiež v pléne odprezentovala zmenu legislatívy, ktorá má prispieť k zvýšeniu ochrany najlepšieho záujmu detí v situáciách, keď sa ich rodičia rozvádzajú alebo rozchádzajú.

„Poslanci posunuli tieto potrebné navrhované opatrenia do ďalšieho procesu a definitívne by o nich mohli rozhodnúť už na ďalšej parlamentnej schôdzi. Podporu v prvom čítaní získalo aj roky odkladané a veľmi potrebné zlepšovanie podmienok väzobne stíhaných osôb,” dodala Kolíková.

Zdroj: Webnoviny.sk – Parlament schválil novelu zákona o slobodnom prístupe k informáciám, Kolíková odprezentovala zmenu legislatívy © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Oheň pre OH 2024 je vo francúzskych rukách, pochodeň prevzal šéf parížskych hier Tony Estanquet (foto)

Oheň bude na francúzske územie prevezený historickou loďou Belem z 19. storočia. Viac

5 hodín ago

Fehérváry opäť bodoval, ale Washington je po prehre s Rangers na pokraji vyradenia (video)

Newyorčania môžu o svojom postupe do 2. kola rozhodnúť už v štvrtom zápase. Viac

6 hodín ago

Dráma v Žiline. 17-ročný mladík na BMW prinútil svojim činom políciu strieľať. Pozrite sa, čo si dovolil

Dnes bolo v štvrtom najväčšom meste na Slovensku rušno. V Žiline došlo k dramatickej situácii,…

8 hodín ago