in ,

Panické záchvaty, depresia a úzkosti: aj tieto celebrity si prešli peklom

BEVERLY HILLS, CALIFORNIA - FEBRUARY 09: Kanye West attends the 2020 Vanity Fair Oscar Party hosted by Radhika Jones at Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on February 09, 2020 in Beverly Hills, California. (Photo by Rich Fury/VF20/Getty Images for Vanity Fair)

Zdravotné problémy súvisiace so psychikou trápia nielen bežných ľudí, ale aj svetoznáme celebrity. Zdá sa, že môžete mať i všetky peniaze sveta, no pokiaľ nenachádzate pokoj v duši, sú vám na nič.

Kedysi boli témy psychického zdravia tabuizované. Ľudia, a najmä svetové hviezdy, sa snažili neprezentovať to, že sa liečia u psychiatra, terapeuta, alebo že navštevujú psychológa.

Dnes sa však čoraz častejšie stretávame s tým, že mentálne zdravie je rovnako dôležité ako psychické a preto ho netreba podceňovať. Svoje o tom vedia i známi herci či speváčky, ktoré už nezniesli tlak, ktorý prináša ich povolanie, a preto sa rozhodli vyjsť s pravdou von i verejne.

Medzi takéto hviezdy patrí i Justin Bieber, ktorý priznáva zdravotné problémy a kvôli nim musel zrušiť svoje turné. S pravdou vyšiel von vo svojom dokumente, kde sa priznal k tomu, že mal samovražedné sklony a dlhodobo trpel depresiami. Dnes sa už lieči, no vyzýva ľudí, aby svoje ťažkosti nebagatelizovali a vyhľadali čo najskôr odbornú pomoc.

Justin Bieber cancels remaining Justice World Tour dates - KESQ

 

K priznaniam ťažkostí sa pridala i Justinova manželka Hailey Bieber, ktorá svoje úzkosti skrývala i pred vlastnou rodinou. Trpela takou veľkou úzkosťou, že jej to nedovolilo ani spať. Zároveň však vedela, že i jej manžel si prechádza peklom, preto sa snažila byť silná.

Hailey Bieber returns home after doctors found small blood clot in her brain

 

Psychické problémy priznala i známa speváčka, a okrem iného Justinova ex, Selena Gomez. Vyjadrila sa, že skrývanie a zľahčovanie svojho stavu za žiadnych okolností chorobu nevylieči. Práve Selena patrí medzi tých ľudí, ktorí sa o zdraví snažia vyjadrovať verejne a úprimne, čím pomáha svojim fanúšikom. Selena si tiež prechádza náročným obdobím, kvôli autoimunitnému ochoreniu lupus sa mnohé príznaky odzrkadľujú i na jej psychike.

 

Selena Gomez announces social media break after becoming most-followed woman on Instagram – MOViN 92.5

Ďalšie celebrity nájdeš na druhej strane

Dokonalý očný klam: Máte dobrý zrak? Na tieto fotky sa budete musieť pozrieť i trikrát!

Deti o únoscoch v bielej dodávke v Miloslavove klamali, polícia hovorí o podobnosti s bratislavským prípadom