in ,

Obhliadajúci lekár poskytol nové informácie v prípade smrti 3-ročného Jarka. Aj toto môže byť príčinou jeho smrti!

“Podchladenie je jedna z možností. Na povrchu nemal žiadne známky fyzického násilia. Nevylúčil som však cudzie zavinenie a bude vykonaná súdnoznalecká pitva. Je prekvapujúce, že takému malému dieťaťu sa podarilo prekonať približne 1 500 m v lese navyše so značným prevýšením,“ konštatoval obhliadajúci lekár Otto Mižík.

Matkina zrútená nádej: “Jarko, Jarko!”

Scéna plná zúfalstva sa odohrala, keď matka malého Jarka prijala správu o náleze. Jej vzlyky a opakované volanie mena syna odzrkadľujú hĺbku straty, ktorú prežíva. “Jeho kamarát sa vrátil a povedal, že Jarko zostal na čistinke. Okamžite som vybehla z domu a kričala Jarko, Jarko!,” spomína matka na momenty plné nádeje, ktoré rýchlo vystriedal nekonečný žiaľ.

Neúnavné pátranie

Pátracia akcia, ktorá trvala takmer tri dni, demonštrovala mimoriadnu súčinnosť medzi policajtmi, záchranármi, dobrovoľníkmi a komunitou. Využitý bol aj vrtuľník Ministerstva vnútra SR, zúčastnili sa aj študenti Strednej odbornej školy Policajného zboru v Košiciach.

Vyšetrovanie pokračuje

S mnohými otázkami, ktoré visia vo vzduchu, začal policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie za trestný čin usmrtenia. Každý získaný dôkaz je kľúčom k rozuzleniu tejto tragédie a k zabezpečeniu spravodlivosti pre malého Jarka. Spoločnosť, zatiaľ zahalená smútkom, dúfa v nájdenie odpovedí a v spravodlivý záver.

S Blanárom sa chceli stretnúť Rusi a slovenský diplomat to nevyhľadával, tvrdí minister Kalinák (video)

Prítomnosť síl NATO vo vojne nie je nepredstaviteľná, vyslanie západných jednotiek na Ukrajinu navrhol sám Macron