in ,

O vláde je vraj už rozhodnuté! Fico bude premiér a Pellegrinímu prenecháva lukratívny post

Šimečková snaha vyšla nazmar

Už je vraj rozhodnuté! Po sobotňajších voľbách bola najlogickejšia alternatíva pre novú slovenskú vládu, vláda strán SMER-SSD, HLAS-SD a SNS. Michal Šimečka z PS ešte vyvíjal snahy na to, aby nová vláda bola zložená zo strán PS, HLAS-SD, KDH a SAS, no zdá sa, že jeho snaha je neúspešná.

V kuloároch sa začalo hovoríť o tom, že Peter Pellegrini bojuje o post premiéra a od Fica vyžaduje veľa ministerstiev. Dnes už podľa informácií Denníka N je o novej vláde definitívne rozhodnuté a rovnako je rozhodnuté aj o kresle premiéra, na ktorý by mal nasadnúť Robert Fico.

Pellegrini nezostane bez lukratívneho postu. Šéf Hlasu by mal získať stoličku predsedu parlamentu, teda druhú najvyššiu ústavnú funkciu. Nesadne si naň bez skúseností. Národnú radu už viedol, keď sa tohto postu vzdal v roku 2014 Pavol Paška.

Ak vznikne koalícia Smeru so SNS, nemusí sa to páčiť frakcii európskych socialistov, ktorej je SMER súčasťou a HLAS sa k nej snaží pridať. Podľa viacerých členov frakcie je SNS krajne pravicová strana a vláda s ňou je v rozpore s hodnotami európskych socialistov.

 

FOTO: 23 ročná žena podľahla anorexii. Takto vyzerala pred smrťou

Policajti dostali nové ekologické autá, ministerstvo vnútra plánuje do konca roka rozdať skoro tristo vozidiel