Národniari veria, že sa koalícia dohodne na voľbe predsedu parlamentu. Podporu vnímajú aj od Smeru

Hlas-SD by nemal opomínať svoj politický dlh voči Smeru-SD a SNS.

5.6.2024 (SITA.sk) – Slovenská národná strana (SNS) ocenila, že budúci prezident Peter Pellegrini ostal vo funkčných štruktúrach strany Hlas – sociálna demokracia. Svoj postoj odôvodnili tým, že Pellegrini je, ako zakladajúci predseda strany, garanciou stability koalície.

Národniari zároveň vnímajú aj podporu pre SNS od strany Smer – sociálna demokracia v súvislosti s obsadením postu predsedu Národnej rady SR.

Pre koalíciu je dôležitá súdržnosť, preto SNS verí, že na pondelkovom rokovaní tak, ako bolo dohodnuté, sa na júnovú schôdzu dohodne postup na voľbe nového predsedu Národnej rady Slovenskej republiky. Je dôležité, aby zakladajúci predseda strany Hlas-SD skladal svoj prezidentský sľub do rúk nového predsedu Národnej rady Slovenskej republiky,” informovala riaditeľka kancelárie predsedu SNS Zuzana Škopcová.

Národniari sú zároveň toho názoru, že Hlas-SD by nemal opomínať svoj politický dlh voči Smeru-SD a SNS.

Bez jasnej podpory strán Smer-SD a SNS by Hlas-SD nezískal post prezidenta Slovenskej republiky. Veríme, že sa v pondelok všetky predmetné témy prerokujú k spokojnosti všetkých koaličných strán,” dodala Škopcová.

Viac k témam: budúci prezident, Koalícia, Predseda Národnej rady SR (NR SR)
Zdroj: SITA.sk – Národniari veria, že sa koalícia dohodne na voľbe predsedu parlamentu. Podporu vnímajú aj od Smeru © SITA Všetky práva vyhradené.