Categories: SlovenskoSprávy

Máťoš zabojuje o post predsedu Trenčianskeho kraja, stojí za ním Sulík (video)

27.5.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 27. mája, 12:15

Prvým oficiálnym kandidátom na post predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v jesenných župných voľbách je Peter Máťoš z Kresťanskodemokratického hnutia (KDH).

Krajský predseda KDH, ktorý pôsobí aj ako viceprimátor mesta Považská Bystrica, oznámil svoju kandidatúru na piatkovom tlačovom brífingu v Trenčíne.

Chce zefektívniť dopravu

„Som presvedčený, že náš kraj môže zmeniť v nasledujúcich spojených voľbách svoju politickú tvár na tvár nepopulistickú a zodpovednú a zbavenú nešváru tradičnej politickej bašty v našom kraji,” uviedol Máťoš. Volebný program chce so svojím tímom predstaviť na štyroch programových konferenciách po celom regióne.

Vylepšiť chce oblasti zdravotníctva, školstva i dopravy, dlhodobo nesplneným cieľom je podľa neho dopravné prepojenie Trenčína a Prievidze. „Transformácia hornej Nitry bez kvalitnej dopravy sa nedá uskutočniť. Potrebujeme zefektívniť dopravu a dať ľuďom to, čo im roky sľubujeme,” dodal Máťoš.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Podpora Sulíka

O dôveru voličov v jesenných voľbách sa bude uchádzať so širšou podporou pravicových strán, ako napríklad Sloboda a Solidarita (SaS), Progresívne Slovensko, OKS či Dobrá voľba a Umiernení. Priamo do Trenčína prišiel Máťoša podporiť aj predseda SaS Richard Sulík.

„Staré dobré porekadlo o tom, že v jednote je sila, vždy platilo a platiť bude. Koalícia, ktorá vznikla, je široká. Vznikla dohoda, ktorú možno nie každý čakal a aj to je významný faktor, ktorý pomôže k úspechu,” skonštatoval Sulík.

KDH trikrát po sebe pri voľbách trenčianskeho župana podporovalo spoločného kandidáta s ďalšími pravicovými stranami. V roku 2009 to bol Martin Fedor, o štyri roky neskôr Jozef Lohyňa a pred piatimi rokmi Renáta Kaščáková. Ani jeden z kandidátov však vo voľbách úspešný nebol.

Viac k témam: predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), Župné voľby
Zdroj: Webnoviny.sk – Máťoš zabojuje o post predsedu Trenčianskeho kraja, stojí za ním Sulík (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Brankár Dominik Greif je údajne v hľadáčiku netopierov z Valencie, ale záujem o neho majú viaceré popredné európske kluby

Pozíciu brankárskej jednotky vo Valencii aktuálne plní 23-ročný gruzínsky reprezentant Giorgi Mamardašvili. Viac

47 minút ago

Slovensko je pre zahraničných pracovníkov nezaujímavé, na prvom mieste sa umiestnila Austrália

Ľudia sa sťahujú do zahraničia predovšetkým z pracovných a finančných dôvodov. Viac

48 minút ago

Už žiadne predavačky! Sieť potravín chystá novinku. Pripravte sa, že budete nakupovať a platiť úplne inak

Niektorí Slováci ešte len zvykajú na platby na samoobslužných pokladniach, no obľúbený maloobchodný reťazec COOP…

48 minút ago

Oheň pre OH 2024 je vo francúzskych rukách, pochodeň prevzal šéf parížskych hier Tony Estanquet (foto)

Oheň bude na francúzske územie prevezený historickou loďou Belem z 19. storočia. Viac

14 hodín ago