in ,

Máťoš zabojuje o post predsedu Trenčianskeho kraja, stojí za ním Sulík (video)

27.5.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 27. mája, 12:15

Prvým oficiálnym kandidátom na post predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v jesenných župných voľbách je Peter Máťoš z Kresťanskodemokratického hnutia (KDH).

Krajský predseda KDH, ktorý pôsobí aj ako viceprimátor mesta Považská Bystrica, oznámil svoju kandidatúru na piatkovom tlačovom brífingu v Trenčíne.

Chce zefektívniť dopravu

„Som presvedčený, že náš kraj môže zmeniť v nasledujúcich spojených voľbách svoju politickú tvár na tvár nepopulistickú a zodpovednú a zbavenú nešváru tradičnej politickej bašty v našom kraji,” uviedol Máťoš. Volebný program chce so svojím tímom predstaviť na štyroch programových konferenciách po celom regióne.

Vylepšiť chce oblasti zdravotníctva, školstva i dopravy, dlhodobo nesplneným cieľom je podľa neho dopravné prepojenie Trenčína a Prievidze. „Transformácia hornej Nitry bez kvalitnej dopravy sa nedá uskutočniť. Potrebujeme zefektívniť dopravu a dať ľuďom to, čo im roky sľubujeme,” dodal Máťoš.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Podpora Sulíka

O dôveru voličov v jesenných voľbách sa bude uchádzať so širšou podporou pravicových strán, ako napríklad Sloboda a Solidarita (SaS), Progresívne Slovensko, OKS či Dobrá voľba a Umiernení. Priamo do Trenčína prišiel Máťoša podporiť aj predseda SaS Richard Sulík.

„Staré dobré porekadlo o tom, že v jednote je sila, vždy platilo a platiť bude. Koalícia, ktorá vznikla, je široká. Vznikla dohoda, ktorú možno nie každý čakal a aj to je významný faktor, ktorý pomôže k úspechu,” skonštatoval Sulík.

KDH trikrát po sebe pri voľbách trenčianskeho župana podporovalo spoločného kandidáta s ďalšími pravicovými stranami. V roku 2009 to bol Martin Fedor, o štyri roky neskôr Jozef Lohyňa a pred piatimi rokmi Renáta Kaščáková. Ani jeden z kandidátov však vo voľbách úspešný nebol.

Viac k témam: predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), Župné voľby
Zdroj: Webnoviny.sk – Máťoš zabojuje o post predsedu Trenčianskeho kraja, stojí za ním Sulík (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Agh z kauzy Kočnerových zmeniek je už na Slovensku, podarilo sa ho vypátrať vďaka pozornému obyvateľovi (foto)

Zomrela herečka Mária Korbová, pôsobila v prešovskom divadle a herectvu zasvätila celý svoj život