Categories: SlovenskoSprávy

Lokálne nápady získali od zákazníkov Tesca rekordných 3 milióny hlasov

11.8.2022 (Webnoviny.sk) – Presne 231 projektov na zlepšenie života ako nové lavičky, parky, včelie úle či preliezky pribudnú tento rok v regiónoch Slovenska aj vďaka zákazníkom Tesca. Tí počas júla a augusta hlasovaním vo všetkých 155 obchodoch reťazca rozhodli o výške podpory lokálnych projektov v ich okolí. Ľudia odovzdali komunitným projektom v 11. edícii grantového programu Tesca Vy rozhodujete, my pomáhame rekordných viac ako 3 milióny hlasov vo forme žetónu za nákup.

“Podpora a záujem ľudí o svoje okolie každou ďalšou edíciou grantového programu Tesca Vy rozhodujete, my pomáhame rastú. Záujem Slovákov o to, v akom prostredí žijú, ešte viac vzrástol počas dvoch rokov pandémie a teší nás, že trvá aj naďalej. Mestá a obce aj vďaka tisícom zrealizovaných projektov z grantu Tesca postupne menia svoju tvár a spájajú rôzne komunity. V rámci grantu Vy rozhodujete, my pomáhame sme podporili realizáciu 2 079 skvelých projektov v sume dokopy až 1,68 milióna eur. Ďakujeme všetkým zákazníkom za každý jeden hlas a tešíme sa na nápady, ktoré podporíme v ďalšej 12. edícii,” hovorí Michaela Lehotská, CSR manažérka Tesca.

Nápady s najviac žetónmi od zákazníkov v aktuálne ukončenej 11. edícii grantu Vy rozhodujete, my pomáhame podporí Tesco sumou 1 300 eur, na druhom mieste sumou 600 eur a nápady na treťom mieste sumou 300 eur. Najväčšiu angažovanosť ukázali zákazníci v Spišskej Novej Vsi, Novom Meste nad Váhom, Lučenci, v Banskej Bystrici či v Gelnici a Zvolene.

Finančnú podporu Tesca využije aj nezisková organizácia Dorka zo Zvolena: “Pomocou grantu chceme posilniť psychické zdravie žien, ktoré sa stali obeťami domáceho násilia. Jednou z možností, ako pomôcť ženám, je podpora vyjadrovania ich emócií, obnova pocitu bezpečia, schopnosti opäť dôverovať a podpora ich sebavedomia. Veľmi nás teší, že vďaka Tescu môžeme umožniť stretávanie sa týchto žien s odborným lektorom, ktorý im bude pomáhať. Ďakujeme,” vysvetľuje Jana Fajčíková z neziskovej organizácie Dorka, ktorá poskytuje ubytovanie a ďalšie sociálne a odborné služby pre deti, mladých dospelých a mladé rodiny, ktorí sa ocitli v kríze alebo ťažkej životnej situácii.

Grantový program Vy rozhodujete, my pomáhame podporuje rozličné verejnoprospešné iniciatívy z oblasti zdravia, športu, vzdelávania či kultúry. Môže ísť napríklad o vybudovanie detského ihriska či cyklotrasy, vytvorenie športovej aktivity pre škôlkarov alebo seniorov, bezpečnejšie fungovanie centra voľného času, postavenie hmyzieho hotela i ochranu včiel. Príležitosť dostanú aj projekty, ktoré pomáhajú vyrovnať sa so súčasnou mimoriadnou situáciou po nástupe koronakrízy alebo podporiť zdravie a imunitu. Doteraz miestne organizácie, samosprávy, školy či neziskovky prihlásili do všetkých jedenástich edícií programu až 4 514 nápadov.

Celkový zoznam víťazných projektov zo všetkých edícií je k dispozícii na webstránke grantového programu.

Vďaka programu Vy rozhodujete, my pomáhame sa doposiaľ zrealizovalo v regiónoch popri stovkách iných projektov napríklad:

105 kultúrnych podujatí
58 ihrísk
199 vzdelávacích aktivít
154 úprav verejných záhrad a parkov
13 detských táborov
21 pomocí pre útulky pre zvieratá
8 aktivít na ochranu včiel

Zdroj: Tesco SR

Informačný servis

Viac k témam: Grantový program, Komunitné projekty, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – Lokálne nápady získali od zákazníkov Tesca rekordných 3 milióny hlasov © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Oheň pre OH 2024 je vo francúzskych rukách, pochodeň prevzal šéf parížskych hier Tony Estanquet (foto)

Oheň bude na francúzske územie prevezený historickou loďou Belem z 19. storočia. Viac

2 hodiny ago

Fehérváry opäť bodoval, ale Washington je po prehre s Rangers na pokraji vyradenia (video)

Newyorčania môžu o svojom postupe do 2. kola rozhodnúť už v štvrtom zápase. Viac

3 hodiny ago

Dráma v Žiline. 17-ročný mladík na BMW prinútil svojim činom políciu strieľať. Pozrite sa, čo si dovolil

Dnes bolo v štvrtom najväčšom meste na Slovensku rušno. V Žiline došlo k dramatickej situácii,…

4 hodiny ago