in ,

Korčok by ako prezident určite by som nezasahoval do „bežnej politickej prevádzky“

20.3.2024 (SITA.sk) – Ak by sa exminister zahraničia Ivan Korčok stal prezidentom, určite by nezasahoval do „bežnej politickej prevádzky” a už vôbec nie do vnútrokoaličných vzťahov v rámci vládnej koalície. Uviedol to v rozhovore pre agentúru SITA.

Krajina stagnuje v mnohých ohľadoch

Zároveň však pripomenul, že prezident má priestor vo vypätých a krízových situáciách, akými sú napríklad pandémia alebo vojna na Ukrajine, spoločnosť ukľudňovať a vysvetľovať súvislosti.

>>> Celý rozhovor s Ivanom Korčokom

„Nie je treba naozaj vysvetľovať občanom SR, čo sa deje napríklad vo svete. Treba vysvetľovať to, že Slovenská republika dnes, bohužiaľ, stagnuje v mnohých ohľadoch. To je to, čo ja hovorím o rovnováhach, že sa netreba báť slova rovnováha, ale ak sa vychyľuje krajina nejakým nedobrým spôsobom, napríklad mladí ľudia utekajú zo Slovenska, no tak poďme tomu spoločne pomôcť,” povedal Korčok.

Slovensku chýba konzistentnosť

Prezidentský kandidát zároveň skonštatoval, že mu chýba konzistentnosť v zahraničnej politike súčasnej vlády.

„Doma sa rozpráva jedno, v Bruseli sa rozpráva iné,” povedal s tým, že Slovensko sa z tohto dôvodu stáva bezvýznamným. Prioritami v zahraničnej politike by pritom podľa neho mali byť bezpečnosť a otváranie dverí pre slovenský biznis.

„Takže chýba mi taká konzistentnosť a chýba mi ťah na to, aby bol minister zahraničných vecí a ostatní predstavitelia vo svete počúvaní,” doplnil Korčok.

Rozhovory si môžete vypočuť aj na >>> Spotify

Viac k témam: Kandidát na prezidenta Ivan Korčok (Prezidentské voľby 2024), Prezidentské voľby na Slovensku 2024
Zdroj: SITA.sk – Korčok by ako prezident určite by som nezasahoval do „bežnej politickej prevádzky“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Rusko odsúdilo voličku za napísanie „nie vojne“ na hlasovací lístok počas ruských prezidentských volieb

Top foto dňa (20. marec 2024): Podpora účasti zahraničných Slovákov v prezidentských voľbách, útok na Charkov či hinduistický festival farieb