Kontrola na cestách Košického kraja odhalila vyše 200 priestupkov, išlo o prekročenú rýchlosť aj alkohol za volantom

Dvaja vodiči skončili v policajnej cele a obvinenie za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky ich neminie, uviedla polícia.

29.5.2024 (SITA.sk) – Utorňajšia (28. mája) kontrola na cestách Košického kraja odhalila vyše 200 priestupkov. Ako informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach, kontrola cielila na alkohol, rýchlosť aj základné povinnosti vodičov.

Z 209 zistených priestupkov bolo 198 vyriešených v blokovom konaní. Najviac, a to 94, sa ich týkalo prekročenia povolenej rýchlosti.

Z vyše tisícky vykonaných dychových skúšok na alkohol bolo pozitívnych päť, z toho dvaja cyklisti. „Dvaja vodiči, ktorí ,nafúkaliʻ viac ako 1 promile skončili v policajnej cele a obvinenie za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky ich neminie,” uviedla polícia.

Policajti tiež avizovali, že plánujú v takýchto kontrolách pokračovať. Dodali, že počas minulého týždňa pristihli pod vplyvom alkoholu 24 vodičov. Apelovali tiež na vodičov a vodičky, aby si pod vplyvom alkoholu za volant nesadali.

Viac k témam: Alkohol za volantom, Prekročená rýchlosť, priestupky
Zdroj: SITA.sk – Kontrola na cestách Košického kraja odhalila vyše 200 priestupkov, išlo o prekročenú rýchlosť aj alkohol za volantom © SITA Všetky práva vyhradené.