in ,

Izraelci údajne na Západnom brehu Jordánu zabili 10 teroristov, zničili aj laboratórium na výrobu výbušnín

20.4.2024 (SITA.sk) – Izraelská armáda v sobotu oznámila, že bezpečnostné zložky zabili počas operácie v utečeneckom tábore Núr Šams na okupovanom Západnom brehu Jordánu 10 „teroristov“. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Armáda uviedla, že s pohraničnou políciou naďalej vykonávajú v oblasti tábora rozsiahlu protiteroristickú činnosť.

Odhalili výbušné zariadenia

„Dosiaľ bezpečnostné sily zlikvidovali desať teroristov počas stretov, zadržali osem hľadaných podozrivých, odhalili výbušné zariadenia a trasy a vykonali prehliadky v stavbách,“ uvádza sa v jej vyhlásení.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt

Ako tiež uviedla, bezpečnostné zložky „lokalizovali a zničili laboratórium na výrobu teroristických výbušnín a skonfiškovali množstvo zbraní vrátane pištolí, pušiek M16 a ďalšieho vojenského vybavenia“.

Osem vojakov a jeden príslušník pohraničnej polície podľa vyhlásenia utrpeli zranenia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Izraelsko-palestínsky konflikt 2023 (fotografie)

Nálety v Pásme Gazy

Izraelci uskutočnili v piatok v noci nálet na dom v meste Rafah na juhu Pásma Gazy, ktorý zabil prinajmenšom deväť ľudí. Šesť z nich pritom boli deti, uviedli miestni nemocniční predstavitelia. Medzi obeťami sú okrem detí dve ženy a muž.

Druhý nočný nálet na Rafah, kde vyhľadalo útočisko viac ako milión Palestínčanov, si nevyžiadal obete. Jeden človek však podľa nemocničných predstaviteľov v meste Dajr al-Balah zomrel pri sobotňajšom nálete na centrálne Pásmo Gazy, keď úder zasiahol dom v utečeneckom tábore Buredži. Dve osoby pri útoku utrpeli zranenia.

Ministerstvo zdravotníctva v Pásme Gazy informovalo, že za ostatných 24 hodín priniesli do nemocníc v oblasti 37 mŕtvych, čím sa počet mŕtvych Palestínčanov vo vojne medzi Izraelom a militantným hnutím Hamas zvýšil na 34 049. Počet zranených je 76 901. Ministerstvo nerozlišuje medzi civilistami a bojovníkmi, ale podľa jeho údajov zhruba dve tretiny obetí sú ženy a deti.

Viac k témam: Izraelská armáda, Izraelsko-palestínsky konflikt, Pásmo Gazy, Teroristi
Zdroj: SITA.sk – Izraelci údajne na Západnom brehu Jordánu zabili 10 teroristov, zničili aj laboratórium na výrobu výbušnín © SITA Všetky práva vyhradené.

Fico testuje hranice demokracie. Autoritárske strany dosahujú v Európe rekordnú úroveň podpory a Slovensko nie je výnimkou