in ,

Fico chce Ukrajine pomáhať humanitárne, prípravy na spoločné rokovanie s ich vládou pokračujú

20.3.2024 (SITA.sk) – Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) po stredajšom rokovaní vlády potvrdil, že prípravy na spoločné rokovanie slovenskej a ukrajinskej vlády pokračujú. Toto rokovanie by sa malo konať 11. apríla.

„Chcem, aby výsledkom rokovania medzi slovenskou a ukrajinskou vládou bolo konkrétne uznesenie, s konkrétnymi úlohami a s konkrétnym finančným krytím. My sme prisľúbili, že humanitárne, civilne sme pripravení Ukrajine pomáhať, a na tomto poli aj zostaneme. Tie tri projekty, na ktoré sme sa sústredili, sú takéhoto charakteru,” uviedol premiér.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Fico a pripomenul, že ide o železničné spojenie medzi Kyjevom a Košicami, rekonštrukciu hraničného priechodu Vyšené Nemecké, a tiež energetické prepojenie medzi Mukačevom a Veľkými Kapušanmi.

V poslednom prípade ale podľa Fica hovoria aj o Lemešanoch, a teda predpokladá nejaký posun. Dodal, že medzi ďalšími témami spoločného rokovania s ukrajinskou vládou bude napríklad aj odmínovanie.

Viac k témam: Premiér Slovenskej republiky, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Fico chce Ukrajine pomáhať humanitárne, prípravy na spoločné rokovanie s ich vládou pokračujú © SITA Všetky práva vyhradené.

VIDEO: Ráchel v šou jedla staré jedlo, ktoré bolo vyhodené na mieste, kde chodili súťažiaci na potrebu. “Mne to bolo jedno”, tvrdí

Európska komisia poslala Ukrajine miliardy eur, pomoc potrebuje na chod štátu či vyplatenie dôchodkov