in ,

Dávajte si pozor! Psie zabíjačky stále nie sú minulosťou – psov kradnú a používajú na maste

TV Noviny

Investigatívna novinárka Kristína Kövešová pravidelne upozorňuje na to, že sa na Slovensku dejú psie zabíjačky. Následne tieto zvieratá používajú na výrobu mastí. V reportáži pre Reflex sa vo videu osoby priznávajú k zabíjaniu psov, pričom vysvetľujú, že z nich varia maste. Psov na zabíjanie kradnú aj z odľahlejších miest po Slovensku.  Len nedávno bol za tento čin odsúdený muž, ktorý zabil piatich psov a následne ich naporcoval. Za tento čin dostal trest odňatia slobody na jeden a pol roka.

Ochranári zvierat však dlhodobo upozorňujú, že tieto trestné činy si vyžadujú vyššie tresty pretože osoby ubližujúce zvieratám takýmto spôsobom môžu byť nebezpečenstvom i pre ľudí.

V súvislosti s tým podpísala prezidentka Zuzana Čaputová novelu Trestného zákona. Novela upravuje trestnú zodpovednosť fyzických osôb, ktoré usmrtia spoločenské zvieratá s cieľom ich ďalšieho spracovania a získania produktov z nich, najmä mäsa, masti, kože či kožušiny, a to v prípadoch, keď neboli splnené zákonné dôvody na usmrtenie zvieraťa, uvádza Startitup.sk

 

NEUVERITEĽNÉ VIDEO! Opitý Rus spadol z 19. poschodia. Pár minút na to rozprával vtipy

Inštruktor poslal postrelenej kadetke dojímavý list: Nebudete veriť, ako naň reagovala!