in ,

Bruselskí úradníci bez mandátu prijímajú nezmyslené rozhodnutia, ktoré nám zväzujú ruky, hovorí minister Taraba

13.3.2024 (SITA.sk) – Pre nás je dôležité angažovať sa v prospech Slovenskej národnej strany (SNS) ako aj to, aby SNS v eurovoľbách uspela, pričom ľudí chcú presvedčiť, aby išli voliť.

Pred stredajším rokovaním vlády to pre médiá uviedol minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS) na margo svojej kandidatúry do Európskeho parlamentu (EP).

Kolektívne rozhodnutie strany

Otvorene priznal, že to, kto napokon do EP nastúpi, bude kolektívnym rozhodnutím strany (okrem Tarabu sa o mandát v europarlamente uchádza aj predseda SNS Andrej Danko, ministerka kultúry Martina Šimkovičová či poslanec Národnej rady SR Rudolf Huliak – pozn. SITA).

„Ja sa podrobím nejakému kolektívnemu rozhodnutiu SNS, ako to vyhodnotíme a bude to závisieť aj od nejakej sily mandátu. V tomto som kolektívny hráč,” reagoval na otázku, či on osobne do EP v prípade zvolenia nastúpi.

Kandidujú, aby SNS uspela

Je podľa neho možné, že národniari napokon rozhodnú, že do Bruselu pôjde niekto iný. Opakovane zdôraznil, že kandidujú za účelom toho, aby SNS vo voľbách uspela.

Taraba vysvetlil, že ešte pred tým, než on i ostatní uchádzači o mandát v EP na kandidátke SNS vôbec kandidovali do Národnej rady SR, tak sa ako partia dohodli, že v rovnakom zložení tí z nich, ktorí získajú najviac hlasov, budú kandidovať aj v eurovoľbách.

„Tá dohoda vznikla, ešte keď SNS mala niečo okolo troch percent. Nikto z nás nevedel, kto bude poslanec, minister, či niekto z nás vôbec bude v parlamente,” uviedol a dodal, že v duchu tejto dohody sa zhodli, že budú kandidovať.

Treba blokačný mechanizmus

Označil za veľmi dôležité, aby sa do Európskeho parlamentu dostala národná strana a pôsobila v jeho frakciách. Taraba tiež považuje za potrebné, aby bol k dispozícii blokačný mechanizmus proti „tým hlúpym nápadom, ktoré tam na dennej báze vznikajú”.

„Veľmi dobre vidíme, čo sa dnes deje, že na Slovensku nevieme veľmi veľa vecí zmeniť pre to, lebo bruselskí úradníci bez mandátu prijímajú nezmyslené rozhodnutia, ktoré nám zväzujú ruky,” tvrdí minister životného prostredia a kandidát v nadchádzajúcich voľbách do EP.

Viac k témam: Minister životného prostredia SR, Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024
Zdroj: SITA.sk – Bruselskí úradníci bez mandátu prijímajú nezmyslené rozhodnutia, ktoré nám zväzujú ruky, hovorí minister Taraba © SITA Všetky práva vyhradené.

Paťku (†9), ktorá zomrela po zrážke s vlakom, oplakáva škôlka. Bolo to usmievavé dievčatko. Obec zriadila zbierku

Do europarlamentu chcú ísť aj Matovič, Galko a Mikulec. Hnutie Slovensko a Za ľudí predstavili kandidátku (video)