Categories: SlovenskoSprávy

Bittó Cigániková a Viskupič skritizovali prelomenie veta prezidentky, ktorá veľmi zlý zákon zmenila na znesiteľný

22.6.2022 (Webnoviny.sk) – Poslanci koaličnej strany Sloboda a Solidarita (SAS) Janka Bittó Cigániková a Marián Viskupič kritizujú prelomenie veta prezidentky SR Zuzany Čaputovej k zákonu o financovaní voľného času dieťaťa.

Poslankyňa Bittó Cigániková vidí ako problém hlasovanie koaličných poslancov s pomocou poslancov zo strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko na prelomení veta v Národnej rade SR a porušenie koaličnej zmluvy.

„Nie som prekvapená, očakávala som to. Vnímam to ako veľký problém. Kolegovia kašlú na tú zmluvu pravidelne,“ povedala po hlasovaní Janka Bittó Cigániková.

Prezidentka, ktorá mala pripomienky k častiam zákona účinným až od 1. januára budúceho roka, uviedla, že rešpektuje stredajšie rozhodnutie poslancov, no so žiadosťou o posúdenie ústavnosti legislatívneho procesu prijatého balíčka zákonov sa obráti na Ústavný súd SR.

„Ústavný súd to zrušiť môže a zákon nebude platiť ako celok. Pripomienky (prezidentky Zuzany Čaputovej, pozn. SITA) urobili z podľa nášho názoru veľmi zlého zákona, zákon znesiteľný. Keby sa prijali pripomienky prezidentky bol by to veľmi vylepšený zákon. Minister financií sa rozhodol takto s tým, že Ústavný sud ho môže zrušiť celý,“ povedal Viskupič.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: prorodinný balíček, Rokovanie NR SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Bittó Cigániková a Viskupič skritizovali prelomenie veta prezidentky, ktorá veľmi zlý zákon zmenila na znesiteľný © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Oheň pre OH 2024 je vo francúzskych rukách, pochodeň prevzal šéf parížskych hier Tony Estanquet (foto)

Oheň bude na francúzske územie prevezený historickou loďou Belem z 19. storočia. Viac

5 hodín ago

Fehérváry opäť bodoval, ale Washington je po prehre s Rangers na pokraji vyradenia (video)

Newyorčania môžu o svojom postupe do 2. kola rozhodnúť už v štvrtom zápase. Viac

6 hodín ago

Dráma v Žiline. 17-ročný mladík na BMW prinútil svojim činom políciu strieľať. Pozrite sa, čo si dovolil

Dnes bolo v štvrtom najväčšom meste na Slovensku rušno. V Žiline došlo k dramatickej situácii,…

8 hodín ago