in ,

Biden a Trump zvíťazili v primárkach svojich strán v Michigane

28.2.2024 (SITA.sk) – Súčasný americký prezident Joe Biden aj exprezident Donald Trump zvíťazili v utorňajších primárkach v štáte Michigan, ale výsledky ukázali, že obaja kandidáti nemajú zďaleka istú nomináciu Demokratickej, resp. Republikánskej strany.

Hlasovanie v demokratických primárkach v Michigane bolo prvým náznakom toho, ako by odpor proti tomu, ako prezident Biden riešil vojnu medzi Izraelom a Hamasom v Pásme Gazy, mohol ovplyvniť jeho kampaň za znovuzvolenie. Trump síce vyhral primárky s veľkým náskokom, no podpora súperky Nikki Haleyovej opäť ukázala, že niektorí republikánski voliči môžu mať pochybnosti o tom, či dať bývalému prezidentovi nomináciu Republikánskej strany.

Pre Bidena to bolo štvrté víťazstvo v primárkach, keď okrem Michiganu si naklonil na svoju stranu aj Nevadu, New Hampshire a Južnú Karolínu. Trump okrem Michiganu predtým ovládol primárky v Iowe, Nevade, New Hampshire, Južnej Karolíne a na Amerických Panenských ostrovoch.

Viac k témam: americké prezidentské voľby, Americký prezident, bývalý americký prezident, Útok Hamasu na Izrael, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Biden a Trump zvíťazili v primárkach svojich strán v Michigane © SITA Všetky práva vyhradené.

Hoax alebo pravda? Väčšina Slovákov si myslí, že vie rozpoznať dezinformácie

Vyšetrovanie prípadu Romana (†15) nabralo spád! Pripíšu niekomu zodpovednosť za jeho smrť? Vyzerá to tak, že áno!