Categories: HokejŠport

Wright je podľa zámorského experta lepší ako Slafkovský a Nemec vraj bude najvyššie draftovaným obrancom

21.6.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský bude tohtoročnou draftovou dvojkou. Myslí si to zámorský expert Craig Button z televízie TSN, ktorý ho vo svojom konečnom preddraftovom rebríčku zaradil práve na druhé miesto.

Ak sa jeho predpoveď splní, stane sa najužitočnejší hráč olympijského hokejového turnaja v Pekingu najvyššie draftovaným Slovákom v histórii. Rekord stále patrí Mariánovi Gáboríkovi, ktorého si klub Minnesota Wild vybral v roku 2000 z tretej pozície.

Slafkovský si polepšil o dve miesta

“Juraj Slafkovský sa mi naozaj páči. Myslím si, že je podobný typ hráča ako Pierre-Luc Dubois. Je silný a má dobrý ťah na bránku,” povedal Button o 18-ročnom Košičanovi, ktorého prirovnal k 23-ročnému kanadskému útočníkovi tímu Winnipeg Jets zo zámorskej NHL.

Slafkovský si oproti predošlému vydaniu rebríčka polepšil o dve miesta. Za najlepšieho hráča tohtoročného draftu Button naďalej považuje kanadského centra Shanea Wrighta: “Nikdy som nezvažoval niekoho iného. Žiaden iný hráč mi neukázal, že je lepší ako on.”

Nemec ako najvyššie draftovaný obranca

Šimon Nemec bude podľa Buttona najvyššie draftovaným obrancom v tomto roku z piateho miesta. Jeho najväčšieho konkurenta, Čecha Davida Jiříčka, dal na šiestu priečku.

Slovensko bude mať takmer s istotou dvoch hráčov v prvom kole draftu, čo sa naposledy stalo v roku 2005. Z 13. pozície si vtedy vybral klub Buffalo Sabres útočníka Mareka Zagrapana a obrancu Vladimíra Mihálika draftoval tím Tampa Bay Lightning z 30. miesta.

Zatiaľ posledným slovenským hokejistom v prvom kole draftu je útočník Marko Daňo, ktorého si tím Columbus Blue Jackets vybral ako 27. v poradí v roku 2013.

Button určil vo svojom rebríčku prvých 96 hráčov, teda úvodné tri kolá júlového draftu nováčikov v kanadskom Montreale. V druhom kole podľa neho zaznejú mená ďalších dvoch slovenských útočníkov – Adama Sýkoru zaradil na 48. miesto a Filipa Mešára na 59. pozíciu.

Viac k témam: Draft NHL, NHL National Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk – Wright je podľa zámorského experta lepší ako Slafkovský a Nemec vraj bude najvyššie draftovaným obrancom © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Oheň pre OH 2024 je vo francúzskych rukách, pochodeň prevzal šéf parížskych hier Tony Estanquet (foto)

Oheň bude na francúzske územie prevezený historickou loďou Belem z 19. storočia. Viac

6 hodín ago

Fehérváry opäť bodoval, ale Washington je po prehre s Rangers na pokraji vyradenia (video)

Newyorčania môžu o svojom postupe do 2. kola rozhodnúť už v štvrtom zápase. Viac

7 hodín ago

Dráma v Žiline. 17-ročný mladík na BMW prinútil svojim činom políciu strieľať. Pozrite sa, čo si dovolil

Dnes bolo v štvrtom najväčšom meste na Slovensku rušno. V Žiline došlo k dramatickej situácii,…

9 hodín ago