Categories: HokejŠport

V NHL sa odovzdávali prestížne ceny, Matthews s dvomi trofejami je najužitočnejším hráčom a Makar obrancom (foto)

22.6.2022 (Webnoviny.sk) – Dve z piatich výročných ocenení za výkony v základnej časti sezóny 2021/2022 v zámorskej NHL si vyslúžil americký útočník Auston Matthews z tímu Toronto Maple Leafs. Získal Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča podľa novinárov aj Cenu Teda Lindsaya, ktorú mu hlasovaním udelili jeho súperi v profilige.

Cale Makar z Colorada Avalanche sa stal víťazom Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu, Igor Šesťorkin z New Yorku Rangers dostal Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára a obranca Moritz Seider z Detroitu Red Wings sa teší z Calderovej trofeje pre najlepšieho nováčika.

Matthews vytvoril nový klubový rekord

“Vždy som si dával ciele a snažil som sa byť čo najlepší. Nebudem klamať, je to naozaj dobrý pocit. Mám tu rodinu a je tu veľa skvelých hráčov, takže sa cítim výnimočne. Je to veľká pocta nosiť každý deň dres Toronta, veľa to pre mňa znamená. Keď sa moje meno spája s históriou takej organizácie, je to úžasné a neberiem to ako samozrejmosť,” uviedol na galavečeri v Tampe Matthews, ktorý bol najlepším strelcom základnej časti so 60 gólmi v 73 dueloch.

Vytvoril nový klubový rekord a prvýkrát v kariére nazbieral viac ako 100 bodov (106). Hartovu trofej získal ako tretí hráč Toronta v histórii.

Porazili ostatných hráčov

Matthews zdolal v hlasovaní o Hartovu trofej Connora McDavida z Edmontonu Oilers a Šesťorkina, v hlasovaní o Cenu Teda Lindsaya za ním skončili Roman Josi z Nashville Predators a McDavid.

Norrisovu trofej získal Makar s náskokom 25 bodov pred Josim, tretí bol Victor Hedman z Tampy Bay Lightning.

Šesťorkinovi udelili odborníci v hlasovaní o Vezinovu trofej o 101 bodov viac ako Jacobovi Markströmovi z Calgary Flames a o 122 bodov viac ako Juusemu Sarosovi z Nashvillu.

Seider zaujal novinárov viac ako útočník Trevor Zegras z Anaheimu Ducks a útočník Michael Bunting z Toronta.

Tri najlepšie zostavy sezóny

Kanadsko-americká liga zverejnila aj tri najlepšie zostavy uplynulej sezóny. V bránke prvého “All-star” tímu je Šesťorkin, obranu tvoria Josi a Makar, v útoku sú okrem Matthewsa jeho spoluhráč Mitchel Marner a Johnny Gaudreau z Calgary.

Druhý “All-star” tím má v bránke Markströma, pred ním sú obrancovia Hedman a Charlie McAvoy z Bostonu Bruins a útočníci McDavid, Jonathan Huberdeau z Floridy Panthers a Matthew Tkachuk z Calgary.

All-star tím nováčikov tvoria gólman Jeremy Swayman z Bostonu, obrancovia Seider a Alexandre Carries z Nashville a útočníci Zegras, Bunting a Lucas Raymond z Detroitu.

Viac k témam: Calderov pohár, Hartova trofej, NHL National Hockey League, Vezinova trofej
Zdroj: Webnoviny.sk – V NHL sa odovzdávali prestížne ceny, Matthews s dvomi trofejami je najužitočnejším hráčom a Makar obrancom (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Oheň pre OH 2024 je vo francúzskych rukách, pochodeň prevzal šéf parížskych hier Tony Estanquet (foto)

Oheň bude na francúzske územie prevezený historickou loďou Belem z 19. storočia. Viac

5 hodín ago

Fehérváry opäť bodoval, ale Washington je po prehre s Rangers na pokraji vyradenia (video)

Newyorčania môžu o svojom postupe do 2. kola rozhodnúť už v štvrtom zápase. Viac

6 hodín ago

Dráma v Žiline. 17-ročný mladík na BMW prinútil svojim činom políciu strieľať. Pozrite sa, čo si dovolil

Dnes bolo v štvrtom najväčšom meste na Slovensku rušno. V Žiline došlo k dramatickej situácii,…

8 hodín ago