in ,

Slováci pokračujú v príprave na MS 2022 a čakajú ich Nemci. Podľa Krištofa budú korčuľovať lepšie ako Česi

29.4.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia absolvuje v nemeckých Drážďanoch druhú časť prípravy na MS 2022 vo Fínsku. V piatok a v sobotu sa stretne s domácim Nemeckom.

Hlavný tréner hokejistov SR Craig Ramsay má k dispozícii 25 hráčov, vrátane obrancu Mária Grmana. Dvadsaťpäťročný rodák z Topoľčian mal s mužstvom po operácii ruky pôvodne len trénovať.

“S rukou je to celkom slušné, na 80 percent. Sem-tam cítim mierne bolesti, ale inak je to fajn a som pripravený pomôcť mužstvu,“ povedal hráč fínskeho klubu HPK Hämeenlinna pre oficiálny web SZĽH.

Jedna výhra, potom prehra

Slováci zatiaľ odohrali v príprave na blížiaci sa svetový šampionát dva duely proti Česku – v prvom zvíťazili 3:1, v druhom prehrali 3:4 po samostatných nájazdoch. Podľa útočníka Komety Brno Michala Krištofa nebudú stretnutia proti Nemcom o nič jednoduchšie.

“Budú dobre korčuľovať. Myslím si, že lepšie ako Česi minulý týždeň a budú hrať fyzicky. Na to sa treba pripraviť,“ upozornil 28-ročný rodák z Nitry v rozhovore pre oficiálny web SZĽH.

Šampionát odštartujú proti Francúzom

Záverečnou časťou prípravy slovenských hokejistov na májové majstrovstvá sveta bude domáci turnaj Kaufland Cup 2022 v Žiline. Vo štvrtok 5. mája odohrajú súboj proti Nórsku a o dva dni neskôr si zmerajú sily s reprezentáciou Francúzska.

Práve zápasom proti „krajine galského kohúta” odštartujú Slováci tohtoročný šampionát v Tampere a v Helsinkách v piatok 13. mája.

Nominácia SR na prípravné zápasy proti Nemecku v Drážďanoch (29. a 30. apríla 2022):

Brankári: Patrik Rybár, Dominik Riečický, Matej Tomek

Obrancovia: Martin Bučko, Michal Ivan, Peter Čerešňák, Mário Grman, Ladislav Romančík, Patrik Koch, Dávid Mudrák, Mislav Rosandič, Adam Jánošík

Útočníci: Martin Faško-Rudáš, Andrej Kollár, Michal Krištof, Róbert Lantoši, Adam Liška, Pavol Regenda, Jakub Minárik, Miroslav Mucha, Kristián Pospíšil, Alex Tamáši, Marek Valach, Oliver Okuliar, Mário Lunter

Viac k témam: Kaufland Cup, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2022
Zdroj: Webnoviny.sk – Slováci pokračujú v príprave na MS 2022 a čakajú ich Nemci. Podľa Krištofa budú korčuľovať lepšie ako Česi © SITA Všetky práva vyhradené.

Kamenický vraj má na rozdiel od Matoviča svätožiaru nad hlavou, napriek tomu však očakáva útoky na členov Smeru

Zomrel Pavol Mešťan, bol dlhoročným riaditeľom Múzea židovskej kultúry