in ,

Praha bude v decembri hostiť akciu Winter Hockey Games 2024, odohrá sa na nej aj zápas slovenskej extraligy

30.4.2024 (SITA.sk) – Česká metropola Praha bude v decembri hostiť jeden zo zápasov základnej časti hokejovej extraligy. Súboj bude súčasťou akcie Winter Hockey Games 2024 v Prahe na Letnej, kde Česi podľa tlačovej správy vybudujú dočasný štadión pod holým nebom pre viac ako 16-tisíc divákov.

Organizátori podujatia síce nepotvrdili, ktoré dva slovenské kluby sa predstavia v zahraničí, už v úvode apríla však české médiá informovali o tom, že by sa malo jednať o súboj Slovanom Bratislava a HC Košice, konať by sa mal v sobotu 7. decembra.

Chcú aj zápas nemeckej DEL

Okrem toho budú súčasťou akcie aj dve stretnutia českej extraligy, zápas akademikov aj duel českých legiend proti výberu niekdajších hráčov z celého sveta. Česká strana rokuje aj s Nemcami, aby sa v Prahe konal aj súboj DEL. Podujatie sa uskutoční od 5. do 8. decembra.

“Pripravujeme úplne unikátnu hokejovú mikulášsku nádielku, ktorej cieľom je ponúknuť českému divákov špičkový hokej z najlepších súťaží troch krajín strednej Európy,” uviedol Andrea Barsony z agentúry Eniva, ktorá podujatie organizuje.

Vstupenky sa už dajú kúpiť

V úvode decembra v Prahe vyrastie areál s rozlohou 10-tisíc metrov štvorcových, jeho súčasťou bude okrem hracej plochy, tribún a zázemia aj fanzóna.

K dispozícii sú už aj vstupenky na spomenutú akciu, ich ceny sú od 390 do 1990 českých korún, čo je v prepočte približne 15,50 až 80 eur.

Viac k témam: Tipos extraliga, Winter Hockey Games 2024
Zdroj: SITA.sk – Praha bude v decembri hostiť akciu Winter Hockey Games 2024, odohrá sa na nej aj zápas slovenskej extraligy © SITA Všetky práva vyhradené.

Deichmann zostáva slovenským lídrom v maloobchodnom predaji obuvi, predal o takmer stotisíc párov viac než vlani

Ukrajina vstúpi do NATO až po víťazstve v boji proti ruskej invázii, vyhlásil Zelenskyj