Categories: HokejŠport

Mešár dokáže skrývať svoje slabé stránky, v kempe Montrealu Canadiens zatiaľ vyniká

30.9.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský útočník Filip Mešár zatiaľ patrí medzi pozitívne prekvapenia v tréningovom kempe tímu zámorskej hokejovej NHL Montreal Canadiens. Výkony 18-ročného krídelníka v prípravných zápasoch pred začiatkom sezóny 2022/2023 zaujali aj odborníka Marca Dumonta z portálu Montreal Hockey Now, Mešár je podľa neho jeden z najlepších nováčikov v hlavnom prípravnom kempe.

“Ak má Mešár nejaké slabé stránky vo svojej hre, odvádza fantastickú prácu v ich skrývaní. Sú obavy v súvislosti s jeho postavou, ale podľa výkonu v ostatnom zápase proti Torontu ani tvrdá hra voči nemu neznižuje počet šancí, ktoré si vytvorí. Keď sa už dostane k puku v útočnom pásme, nestráca čas vymýšľaním, ale hneď sa snaží ohroziť bránku súpera. Ak by Owen Beck nepodával také dobré výkony, Mešár by bol s prehľadom najpôsobivejší útočník spomedzi nováčikov v kempe,” napísal Dumont o rodákovi zo Spišskej Belej.

Mešára po stredajšom dueli proti Torontu Maple Leafs (0:3) pochválil aj tréner Montrealu Martin St. Louis, mladý Slovák v ňom hral na ľavom krídle tretieho útoku s centrom Beckom. Odchovanec HK Poprad doposiaľ odohral dva prípravné duely, v ktorých nebodoval, ale podľa expertov v nich zaujal viac ako jeho krajan Juraj Slafkovský. Toho si Canadiens vybrali na tohtoročnom drafte nováčikov do NHL z celkového prvého miesta, Mešára si vzali z 26. pozície.

Zdroj: Webnoviny.sk – Mešár dokáže skrývať svoje slabé stránky, v kempe Montrealu Canadiens zatiaľ vyniká © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Oheň pre OH 2024 je vo francúzskych rukách, pochodeň prevzal šéf parížskych hier Tony Estanquet (foto)

Oheň bude na francúzske územie prevezený historickou loďou Belem z 19. storočia. Viac

2 hodiny ago

Fehérváry opäť bodoval, ale Washington je po prehre s Rangers na pokraji vyradenia (video)

Newyorčania môžu o svojom postupe do 2. kola rozhodnúť už v štvrtom zápase. Viac

3 hodiny ago

Dráma v Žiline. 17-ročný mladík na BMW prinútil svojim činom políciu strieľať. Pozrite sa, čo si dovolil

Dnes bolo v štvrtom najväčšom meste na Slovensku rušno. V Žiline došlo k dramatickej situácii,…

5 hodín ago