in ,

Florida je v štatistikách vďaka dvom hráčom s dosiahnutým číslom 42 najlepšia v celej NHL (video+foto)

3.3.2024 (SITA.sk) – Najprv to bol Vancouver, potom Boston a New York Rangers a teraz sa na čelo severoamerickej hokejovej profiligy dostala Florida. Stalo sa tak po sobotnom víťazstve na ľade Detroitu 4:0.

Bobrovskij a Reinhart

Zrodilo aj vďaka dvom hráčom, ktorí sa v štatistikách prepracovali k číslu 42. Jedným z nich je brankár Sergej Bobrovskij, ktorý si pripísal 42. zápas s čistým kontom v kariére v NHL a druhým útočník Sam Reinhart. Jeho presilovkový zásah na 2:0 bol už jeho 42. gól v tejto sezóne.

Bobrovskij si pripísal 21 zákrokov pri štvrtom shutoute v tejto sezóne a piatom v zápasoch proti Detroitu. Najmä jeho zásluhou Florida vyhrala deväť z posledných desiatich zápasov.

„Je úžasný a nenapodobiteľný. Je skvelé, že okrem agresívnych obrancov a útočníkov máte v tíme aj brankára, ktorý vás zachráni, keď urobíte chybu,” pochválil Bobrovského útočník Evan Rodrigues.

Bobrovského neprekonal ani hviezdny útočník Detroitu Patrick Kane, ktorý mal jednu veľkú šancu, ale ruský brankár jeho pokus zneškodnil betónom. Niekdajší trojnásobný šampión Stanleyho pohára so Chicagom nechtiac ukončil svoju bodovú sériu na čísle desiatich zápasov.

Rýchle ruky

„Má rýchle ruky a ovláda množstvo pohybov, ktorými sa snaží oklamať brankára. Použil som betón a mal som šťastie,” opísal Bobrovskij situáciu so zmarenou šancou Kana.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

K rekordnému počtu 21 víťazstiev Panthers na ľade súperov v tejto sezóne výrazne prispel aj útočník Sam Reinhart. Z jeho kariérneho maxima 42 gólov strelil 24 v presilových hrách, z toho až 14 na ľade súpera, čo je v tejto sezóne v NHL najviac. V posledných dvoch zápasoch pridal tri góly.

„Máme veľa víťazstiev aj preto, že máme radi tesné zápasy, ktoré vieme rozhodnúť. Darí sa nám dodržiavať náš herný systém aj v zápasoch, keď nám to nepadá. Vtedy nie sme frustrovaní, ale trpezlivo pokračujeme v napĺňaní herného plánu. Má to svoj význam,” vysvetlil Rodrigues.

Viac k témam: NHL, Premier League
Zdroj: SITA.sk – Florida je v štatistikách vďaka dvom hráčom s dosiahnutým číslom 42 najlepšia v celej NHL (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Litva oznámila, že vodiči áut registrovaných v Rusku ich majú do 11. marca prehlásiť alebo opustiť krajinu

Zodpovednosť voči Dankovi bude vyvodená, sľubuje Šutaj Eštok a prezradil termín ukončenia vyšetrovania nehody