in ,

Federer je odhodlaný zavesiť kariéru tenistu na klinec a prezradil, kedy ukončí kariéru

15.9.2022 (Webnoviny.sk) – Švajčiarsky tenista Roger Federer má pred sebou posledné dni úspešnej hráčskej kariéry. Vo štvrtok popoludní na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter informoval, že blížiaci sa Laver Cup, ktorý sa bude konať od 23. do 25. septembra v londýnskej O2 Arene, bude jeho posledným turnajom v kariére.

Dvadsaťnásobný grandslamový šampión Federer dlhodobo pauzuje od leta minulého roka pre problémy s kolenom. Odvtedy vynechal olympijský turnaj v Tokiu i všetky nasledujúce grandslamové turnaje.

„Ako viete, v ostatných troch rokoch ma sprevádzali problémy. Utrpel som zranenia a podstúpil operácie. Tvrdo som pracoval na tom, aby som mohol vrátiť v najlepšej forme. Poznám však kapacitu a limity môjho tela. Mám 41 rokov a počas 24 rokov v tenise som odohral viac než 1500 zápasov. Tenis bol ku mne štedrejší, než som kedysi sníval. Zistil som však, že nadišla chvíľa na koniec. Laver Cup počas nasledujúceho týždňa v Londýne bude moje posledné ATP podujatie. Samozrejme, tenis budem hrať aj v budúcnosti, no už nie na grandslamových turnajoch alebo na Tour,“ napísal Federer v otvorenom liste.

Viac k témam: Laver Cup, Ukončenie kariéry
Zdroj: Webnoviny.sk – Federer je odhodlaný zavesiť kariéru tenistu na klinec a prezradil, kedy ukončí kariéru © SITA Všetky práva vyhradené.

Ruské jednotky zaútočili na vodnú nádrž pri Kryvom Rihu, cieľom bolo podľa Zelenského zaplaviť mesto

Europarlament odklepol pôžičku Ukrajine za päť miliárd eur, podporilo to aj Slovensko