Categories: FutbalŠport

Arsenal ani Manchester City v Premier League nezaváhali, Haaland opäť skóroval a stal sa rekordérom klubu

26.2.2023 (SITA.sk) – Hráč londýnskeho Arsenalu už v anglickej futbalovej Premier League zabudli na tri stretnutia bez víťazstva v prvej polovici februára a na svoje konto si pripísali druhý triumf bez prerušenia.

Zverenci trénera Mikela Artetu po zisku troch bodov na pôde Aston Villy bodovali naplno aj v sobotu v Leicesteri, najtesnejší triumf 1:0 zariadil gólom Gabriel Martinelli.

Arsenal sa vrátil k základom

Arsenal sa tak udržal na čele tabuľky s náskokom dvoch bodov pred Manchestrom City a má ešte jeden zápas k dobru.

“Niekedy sa vlna tvorí ďaleko od brehu a potom je už neskoro vyhnúť sa jej následkom,” povedal kouč Arteta na margo skutočnosti, že jeho tím sa po sérii troch duelov s jediným bodom musel vrátiť “k základom”, aby klub nepokračoval v nepriaznivej sérii výsledkov a neprišiel o šancu na titul.

“The Citizens” tiež uspeli u súpera, v Bournemouthe zvíťazili 4:1. Jeden z gólov hostí zaznamenal nórsky topkanonier Erling Haaland, ktorý v tejto sezóne skóroval už 27-krát a stal sa klubovým rekordérom.

V minulosti žiadny žiadny iný futbalista nestrelil v Premier League viac gólov v jednom ročníku. Doterajšie maximum patrilo Sergiovi Agüerovi, ktorý v sezóne 2014/2015 dosiahol 26 presných zásahov.

Môže zaútočiť na rekord Salaha

Haaland má k dispozícii ešte 13 duelov na to, aby zaútočil na absolútny rekord súťaže, ktorý s 32 zásahmi drží Mohamed Salah. V minulosti Andy Cole aj Alan Shearer síce v jednom ročníku strelili po 34 gólov, no sezóna vtedy pozostávala zo 42 duelov. Teraz ich má len 38.

Šancu výraznejšie sa priblížiť k priečkam znamenajúcim pohárovú Európu nevyužil FC Liverpool, ktorý hral bez gólov na pôde Crystal Palace a aktuálne je siedmy s mankom piatich bodov na piaty Newcastle.

Viac k témam: Premier League
Zdroj: SITA.sk – Arsenal ani Manchester City v Premier League nezaváhali, Haaland opäť skóroval a stal sa rekordérom klubu © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Vyššie štandardy bývania pre rómske komunity? Ficova vláda vyčlenila takmer šesť miliónov eur na usporiadanie vlastníctva

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity pripravil a vyhlásil výzvu v nadväznosti na programové…

1 hodinu ago

Izrael varoval Palestínčanov, aby sa nevracali do severného Pásma Gazy

Stalo sa tak deň po tom, čo päť ľudí prišlo o život, keď sa snažili…

2 hodiny ago

VIDEO: Známemu influencerovi vykradli podnik. Zverejnil záznam z bezpečnostnej kamery. “Nechápem, čo je zle s….”, hovorí

Filip Jovanovič, známejší pod prezývkou Jovinečko, je osobnosťou, ktorá sa preslávila prostredníctvom sociálnych sietí. Jeho…

3 hodiny ago

Mazák určil termín, kedy sa bude zaoberať Súdna rada jeho odvolaním

Viacerí členovia Súdnej rady obvinili predsedu, že zneužil svoje právomoci. Viac

3 hodiny ago