in ,

Arsenal ani Manchester City v Premier League nezaváhali, Haaland opäť skóroval a stal sa rekordérom klubu

26.2.2023 (SITA.sk) – Hráč londýnskeho Arsenalu už v anglickej futbalovej Premier League zabudli na tri stretnutia bez víťazstva v prvej polovici februára a na svoje konto si pripísali druhý triumf bez prerušenia.

Zverenci trénera Mikela Artetu po zisku troch bodov na pôde Aston Villy bodovali naplno aj v sobotu v Leicesteri, najtesnejší triumf 1:0 zariadil gólom Gabriel Martinelli.

Arsenal sa vrátil k základom

Arsenal sa tak udržal na čele tabuľky s náskokom dvoch bodov pred Manchestrom City a má ešte jeden zápas k dobru.

“Niekedy sa vlna tvorí ďaleko od brehu a potom je už neskoro vyhnúť sa jej následkom,” povedal kouč Arteta na margo skutočnosti, že jeho tím sa po sérii troch duelov s jediným bodom musel vrátiť “k základom”, aby klub nepokračoval v nepriaznivej sérii výsledkov a neprišiel o šancu na titul.

“The Citizens” tiež uspeli u súpera, v Bournemouthe zvíťazili 4:1. Jeden z gólov hostí zaznamenal nórsky topkanonier Erling Haaland, ktorý v tejto sezóne skóroval už 27-krát a stal sa klubovým rekordérom.

V minulosti žiadny žiadny iný futbalista nestrelil v Premier League viac gólov v jednom ročníku. Doterajšie maximum patrilo Sergiovi Agüerovi, ktorý v sezóne 2014/2015 dosiahol 26 presných zásahov.

Môže zaútočiť na rekord Salaha

Haaland má k dispozícii ešte 13 duelov na to, aby zaútočil na absolútny rekord súťaže, ktorý s 32 zásahmi drží Mohamed Salah. V minulosti Andy Cole aj Alan Shearer síce v jednom ročníku strelili po 34 gólov, no sezóna vtedy pozostávala zo 42 duelov. Teraz ich má len 38.

Šancu výraznejšie sa priblížiť k priečkam znamenajúcim pohárovú Európu nevyužil FC Liverpool, ktorý hral bez gólov na pôde Crystal Palace a aktuálne je siedmy s mankom piatich bodov na piaty Newcastle.

Viac k témam: Premier League
Zdroj: SITA.sk – Arsenal ani Manchester City v Premier League nezaváhali, Haaland opäť skóroval a stal sa rekordérom klubu © SITA Všetky práva vyhradené.

Špina, dezolátka, mučenie aj znásilnenie. Moderátorka Marta Jančkárová z RTVS čelí vyhrážkam

Američania sú podľa šéfa CIA presvedčení, že Čína uvažuje o dodaní smrtiacich zbraní Rusku