Categories: Ekonomika

Miera nezamestnanosti presahuje 15 percent v piatich okresoch, najviac ľudí bez práce je v Hlohovci

24.6.2022 (Webnoviny.sk) – Okres Rimavská Sobota zostal aj v máji okresom s najvyššou mierou nezamestnanosti na Slovensku. Medzimesačne pritom klesla o 0,43 percentuálneho bodu na 19,74 percenta. Druhú najvyššiu mieru evidovanej nezamestnanosti mal minulý mesiac okres Revúca, a to 17,59 percenta.

Kežmarok jeden s najvyššou nezamestnanosťou

Oproti aprílu išlo o pokles o 0,62 percentuálneho bodu. Do trojice okresov s najvyššou nezamestnanosťou sa zaradil okres Kežmarok. V tomto okrese sa miera evidovanej nezamestnanosti znížila o 0,20 percentuálneho bodu na 17,41 percenta.

Nad úrovňou 15 percent bola miera nezamestnanosti aj v okresoch Sabinov a Vranov nad Topľou. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Miera evidovanej nezamestnanosti v minulom mesiaci klesla v 75 okresoch, vzrástla v dvoch okresoch a v dvoch okresoch sa jej výška nezmenila. Nezamestnanosť pritom najviac medzimesačne stúpla v okrese Hlohovec, a to o 0,07 percentuálneho bodu.

Najnižšia nezamestnanosť v okrese Sobrance

Najviac sa nezamestnanosť oproti aprílu tohto roka znížila v okrese Sobrance, o 0,96 percentuálneho bodu. Najnižšia miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku bola na konci minulého mesiaca v okrese Trenčín.

Z celkového počtu ekonomicky aktívnych osôb bolo v tomto okrese 2,50 percenta disponibilných nezamestnaných, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce. Mieru evidovanej nezamestnanosti pod tromi percentami vykázali aj okresy Ilava, Bratislava V, Nitra, Piešťany a Hlohovec.

V okrese Ilava miera evidovanej nezamestnanosti minulý mesiac dosiahla 2,65 percenta, v okrese Bratislava V 2,66 percenta, v okrese Nitra 2,83 percenta, v okrese Piešťany 2,84 percenta a v okrese Hlohovec 2,99 percenta.

Miera nezamestnanosti by sa mala stabilizovať

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku v máji medzimesačne klesla o 0,19 percentuálneho bodu na 6,35 percenta. Na pondelkovej tlačovej besede o tom informoval minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina).

Pokles miery nezamestnanosti sa podľa neho zrýchlil medzimesačne, aj medziročne. Očakáva, že miera nezamestnanosti sa v nasledujúcich mesiacoch stabilizuje.

Neočakávam pokles nezamestnanosti v júni a v júli, keďže do evidencie prichádzajú absolventi,” povedal.

Viac k témam: Miera nezamestnanosti, Nezamestnanosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Miera nezamestnanosti presahuje 15 percent v piatich okresoch, najviac ľudí bez práce je v Hlohovci © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Oheň pre OH 2024 je vo francúzskych rukách, pochodeň prevzal šéf parížskych hier Tony Estanquet (foto)

Oheň bude na francúzske územie prevezený historickou loďou Belem z 19. storočia. Viac

4 hodiny ago

Fehérváry opäť bodoval, ale Washington je po prehre s Rangers na pokraji vyradenia (video)

Newyorčania môžu o svojom postupe do 2. kola rozhodnúť už v štvrtom zápase. Viac

5 hodín ago

Dráma v Žiline. 17-ročný mladík na BMW prinútil svojim činom políciu strieľať. Pozrite sa, čo si dovolil

Dnes bolo v štvrtom najväčšom meste na Slovensku rušno. V Žiline došlo k dramatickej situácii,…

7 hodín ago