Roman (†15) napísal v poslednom liste odkaz aj svojej triede. “Neviem, prečo ste sa ku mne správali ako k odpadu, no aj tak vás mám všetkých rád!”


Prípad Romana žije svojím životom už viac ako dva mesiace. Za tú dobu spustil Romanov otec kampaň proti šikane na školách, stretol sa s prezidentoku SR a na školu pripravujú trestné oznámenie. Romanovi to život nevráti, no otec chce spravodlivosť pre svojho syna. Rodina, dnes už zosnulého Romana, ktorý sa rozhodol skočiť zo strechy školy a tým sa pripravil o život, je presvedčená o tom, že pochybila škola v Parchovanoch.

Romana okolie považovalo za veľmi šikovného a nadaného žiaka. Pre pár jeho spolužiakov však mal byť terčom šikany. A aj šikana bola dôvodom, pre ktorý mal mať Roman psychické problémy a depresie.

Škola vo svojom stanovisku tvrdí, že tak, ako aj na iných školách, tak aj v tej v Parchovanoch riešia konflikty v správaní sa žiakov v triedach, ktoré sa stupňujú. Podľa nej spory medzi žiakmi v prevažnej miere nesú znaky konfliktov a nie šikany. Škola nechce uviesť, či existujú zápisy, ktoré sa dotýkajú prípadu Romana. Chcú počkať na závery vyšetrovania.

Slová školy sa však nezhodujú s obsahom posledných odkazov Romana, ktoré mu našli v mobile.

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.