V Anglicku chcú zakázať chov psa American Bully XL. Žena sa rozhodla proti návrhu bojovať. Vraj nie je nebezpečný!

Viaceré útoky v Spojenom kráľovstve, kedy útočníkom bol pes, motivovali premiéra Rishiho Sunaka vyhlásiť, že chce plemeno American Bully XL úplne zakázať. To sa nepáči istej dvadsaťšesť ročnej Samante Wood, ktorá nesúhlasí s tvrdením, že táto rasa psa je pre človeka nebezpečná.

Svoje tvrdenie chce dokázať spoločnými fotografiami jej dcéry a psa, ktoré sú na prvý pohľad rozkošné. Kano, ako psa pomenovali, na nich olizuje tvár deväťmesačnej River.

Čo im dáva právo povedať, že toto plemeno psa je nebezpečné? „pýta sa Samanta a dodáva, že je to chyba majiteľa, ak sa pes správa zle a ďalej dodáva: „Stretla som sa už s viacerými bojovými plemenami a sú to tie najnežnejšie psy. Ide o spôsob, akým majitelia týchto psov vychovávajú a je to na majiteľovi. Mali by byť buď pokutovaní, poslaní do väzenia, alebo by im nemalo byť dovolené vlastniť psov.“

Samanta tvrdí, že bude bojovať do poslednej chvíle, aby jej psa nezobrali. Ak by návrh prešiel, mohol by to pre majiteľov týchto psov znamenať pokutu alebo dokonca trest odňatia slobody na šesť mesiacov.

 

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.