Väzeň brnkol svojim pohlavným údom spolubývajúcemu po nose. Pomsta bola bolestivá. Muž takmer prišiel o semenníky

Pri konflikte medzi väzňami v leopoldovskej väznici došlo k zvláštnej situácii, kedy jeden z odsúdencov utrpel vážne zranenie, ktoré sa takmer skončilo odtrhnutým semenníkom. Televízna stanica JOJ informuje, že jeden z väzňov bol v cele úplne nahý, čo je v väzenskom prostredí zakázané, a tým provokoval ostatných spoluväzňov.

Incident vyvrcholil, keď obnažený muž prechádzal cez celu, kde jeden z väzňov odpočíval v posteli. Väzeň ho začal obťažovať tým, že mu svojím prirodzením brnkol po nose. Táto provokácia vyvolala v druhom väzňovi nával hnevu, a ten začal na provokatéra nadávať a následne sa rozhodol situáciu riešiť fyzicky. Nahého väzňa chytil za semenníky, čo spôsobilo vážne zranenie a natrhnutie tkaniva.

Hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Monika Kacvinská potvrdila pre TV JOJ, že k incidentu došlo 24. júna 2023 a išlo o neúmyselné zranenie odsúdeného iným odsúdeným. Podrobnejšie vyšetrenie a preverenie situácie prebehli poverení príslušníci preventívno-bezpečnostnej služby. Našťastie, zranenie nevyžadovalo amputáciu orgánu, avšak odsúdený bol prevezený do nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne, kde bol hospitalizovaný niekoľko dní.

Okolnosti prípadu vedú k tomu, že obaja zúčastnení väzni sú teraz oddelení a už nezdieľajú rovnakú celu. Vyšetrovanie a prípadné následné opatrenia vyžadujú ďalšie prešetrenie situácie, aby sa zabezpečila bezpečnosť a dodržiavanie nariadení vo väznici.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.