Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a zemiakovou kašou sú obľúbeným obedom mnohých rodín. Príprava tohto chutného jedla nie je zložitá, pričom výsledok poteší každého pri stole.
V tomto recepte sa dozviete, ako jednoducho pripraviť mäsové guľky, ktoré budú šťavnaté a plné chuti. Recept obsahuje aj návod na bohatú paradajkovú omáčku, ktorá jedlu dodá ten pravý šmrnc. Zemiaková kaša ako príloha dodáva jemnosť a príjemne vyváži chuť mäsových guliek. Chcete vedieť, ako na to? Na konci článku nájdete videorecept, ktorý vám pomôže s prípravou každého kroku.
Pripravte si všetky potrebné ingrediencie.
Ingrediencie na mäsové guľky:
Postup prípravy mäsových guliek:
Vo veľkej miske zmiešame mleté mäso s nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, nasekanou petržlenovou vňaťou a vajíčkom. Pridáme soľ, čierne korenie, červenú papriku, strúhanku a strúhaný muškátový oriešok. Všetko dôkladne premiešame, aby sa chute spojili a vytvorila sa kompaktná zmes. Zo zmesi tvarujeme menšie fašírky o hmotnosti približne 100 g. Každú fašírku obalíme v strúhanke.
Page: 1 2
Sobota očami fotografov.
Medzi rokmi 2014 až 2024 došlo k výraznému nárastu podielu tých, pre ktorých je najlepším…
Ministrom zdravotníctva by mal byť protivakcinačný aktivista a ministrom energetiky kritik boja proti klimatickým zmenám.
Slovenský film Miki pokračuje vo svojom úspešnom ťažení. Po rekordnej návštevnosti v domácich kinách sa…
Každodenné činnosti, ako obliekanie alebo príprava jedla, sú pre väčšinu ľudí samozrejmosťou. Pre sedemnásťročnú Nelu…
Andrej Danko, predseda SNS, vyjadril presvedčenie o stabilite vlády, aj keď v koalícii narastajú nezhody.…