Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou: Recept na skvelý rodinný obed

foto: youtube.com

foto: youtube.com

Na panvici rozohrejeme olej a fašírky opečieme z oboch strán, približne 3-4 minúty na každej strane, kým nie sú dozlatista opečené.

Príprava paradajkovej omáčky pre mäsové guľky

Ingrediencie na omáčku:

  • 1 malá cibuľa (nakrájaná najemno)
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 400 ml sterilizovaných paradajok
  • 800 ml vody
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky
  • muškátový oriešok
  • soľ podľa chuti

Postup prípravy omáčky:
Po opečení fašírok ich vyberieme z panvice a odložíme na tanier. V tej istej panvici orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu na strednom ohni, kým nezosklovatie. Pridáme sterilizované paradajky, sójovú omáčku, trochu muškátového orieška a soľ. Pridáme hladkú múku a všetko dôkladne premiešame, aby omáčka nemala hrudky. Postupne pridáme vodu a privedieme do varu.

Keď omáčka začne jemne vrieť, vložíme do nej opečené mäsové guľky. Dusíme na miernom ohni približne pol hodinu, aby guľky nasiakli omáčku a zostali šťavnaté.

Prečítajte si aj: Obalím ich, vysmažím ako rezne a je to obrovská DELIKATESA: Nikto mi nechcel veriť, že v nich nie je ani gram mäsa

Na záver podávame guľky s paradajkovou omáčkou a jemnou zemiakovou kašou. Táto kombinácia dodá obedu príjemnú chuťovú rovnováhu a poteší všetkých pri stole.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.