in ,

Žilinka si predvolal na koberček prokurátora Šantu, dôvodom boli jeho vyjadrenia o Kováčikovi a Parovi

3.6.2022 (Webnoviny.sk) – Generálny prokurátor Maroš Žilinka v rámci zákonnej kompetencie vykonal pohovor s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry Jánom Šantom. Ako Žilinka napísal na sociálnej sieti, dôvodom boli jeho vyjadrenia vo verejnej diskusii.

Konkrétne podľa Žilinku Šanta hanlivo označil bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika výrazom „pošahanec“ a na margo vznesenia obvinenia advokátovi Marekovi Parovi zosmiešňujúco uviedol, že mu „zjavne dochádza para“ .

Podľa Žilinku sa Šanta z uvedených dôvodov správal na verejnosti spôsobom nehodným postavenia prokurátora a znižujúcim vážnosť prokuratúry.

„Každý prokurátor je podľa zákona a etického kódexu prokurátora pri výkone funkcie aj mimo plnenia služobných povinností povinný chrániť ľudskú dôstojnosť, zachovávať dôstojnosť prokurátora, dodržiavať pravidlá prokurátorskej etiky a vystupovať zdvorilo a slušne,” zdôraznil generálny prokurátor. Doplnil, že len zdržanlivé, zdvorilé, slušné a ohľaduplné vystupovanie prokurátorov môže prispieť k budovaniu dôvery v orgány prokuratúry.

Zdroj: Webnoviny.sk – Žilinka si predvolal na koberček prokurátora Šantu, dôvodom boli jeho vyjadrenia o Kováčikovi a Parovi © SITA Všetky práva vyhradené.

Združenie SK8 skritizovalo prístup vlády k regiónom, prísľub Hegera o pravidelných stretnutiach sa nenaplnil

Západ by sa mal podľa Stoltenberga pripraviť na to, že konflikt na Ukrajine bude dlhotrvajúci