in ,

Zelenskyj zverejnil dych vyrážajúce fotografie z masakru v Buči. Vyzýva ruské matky, aby sa pozreli na to, koho vychovali

V Buči našli desiatky mŕtvych tiel civilistov.

Ukrajinská armáda oslobodila viacero miest a obcí v okoli Kyjeva. Fotografie kolujúce na internete ukazujú, akú spúšť zanechali ruskí vojaci.

Na cestách a chodníkoch ležalo stovky mŕtvych tiel, bez rozdielu veku či pohlavia. Niektorí svedkovia hovoria o totálnom masakre, znásilňovaní a vyhladzovaní. Miestny lekár ošetril desať žien a detí, ktoré mali poranenia v intímnych partiách.

K masakru sa vyjadril aj prezident Ukrajiny, Volodymym Zelenskyj, ktorý na facebooku zverejnil zdrvujúce fotografie, zobrazujúce pováľané mŕtve telá. Praje si, aby fotografie uvideli ruské matky, ktoré ruských vojakov vychovali.

V príspevku spomína aj samit NATO v Bukurešti z roku 2008, na ktorom Ukrajina deklarovala záujem vstúpiť do NATO, no viaceré členské štáty sa vyjadrili ohľadom členstva v NATO v prípade Ukrajiny negatívne.

Podľa Zelenského by členstvo v NATO zabránilo vstupu ruských vojsk na územie Ukrajiny.

 

“Radím matkám ruskej armády, aby si to pozreli. Pozrite sa na tých kreténov, ktorých ste vychovali. Vrahovia, rabovači, kati.” píše Zelenskij na sociálnej sieti.

 

 

 

Práce na expozícií Knieža z Popradu a jeho hrobka pokračujú, termín otvorenia nie je známy

Táto koalícia zvolila pri Mikulcovi teflónovú pózu, vyhlásil politológ Marušiak