in ,

Zelenskyj verí, že zajatcov z Azovstaľu privedú Ukrajinci domov, Rusi ich zadržiavajú vyše dva a pol tisíca

6.6.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinské ministerstvo obrany podľa prezidenta Volodymyra Zelenského pracuje na tom, aby priviedlo domov vojakov zajatých ruskými silami v bitke o oceliarne Azovstaľ v Mariupoli. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Ako Zelenskyj povedal novinárom, len tento boj viedol k tomu, že Rusko zadržiava viac ako 2 500 ukrajinských vojnových zajatcov.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„Týmto problémom sa zaoberá HUR (Hlavné spravodajské riaditeľstvo Ministerstva obrany Ukrajiny). Vznikol za týmto účelom špeciálny spojený orgán, no väzni sú, bohužiaľ, v rukách Ruskej federácie… ktorej sa nedá veriť,“ skonštatoval s tým, že on osobne verí HUR, že vojakov privedú domov a to je podľa jeho slov jediný výsledok, ktorý je ochotný prijať.

Líder samozvanej separatistickej Doneckej ľudovej republiky Denis Pušilin koncom minulého mesiaca oznámil, že vojnových zajatcov budú súdiť u nich, pričom na procesy pozvú aj zástupcov zo Západu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Zelenskyj verí, že zajatcov z Azovstaľu privedú Ukrajinci domov, Rusi ich zadržiavajú vyše dva a pol tisíca © SITA Všetky práva vyhradené.

Nadal sa na Roland Garros zapísal do histórie, ale hral na injekciách. Dovolí mu zdravie prísť aj na Wimbledon?

Ženy na Ukrajine čelia počas vojny sexuálnemu násiliu, je stále rozšírené, no nedostatočne hlásené