in ,

Zelenskyj chce zintenzívniť útoky na Rusov. Máme významný potenciál napredovať, tvrdí

22.7.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že jeho tím národnej bezpečnosti verí, že Ukrajina má „významný potenciál na postup našich síl na fronte a na spôsobenie nových významných strát okupantom”. Referuje o tom spravodajský web CNN.

Posilnenie ukrajinských pozícií

Zelenskyj tieto slová vyriekol v rámci najnovšieho videoposolstva k národu po stretnutí s najvyššími predstaviteľmi tajných služieb, veliteľom ozbrojených síl a ministrami vnútra a obrany.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„V niektorých taktických oblastiach sme si definovali úlohy na posilnenie našich pozícií. A tiež sme dôkladne prepracovali otázku poskytnutia moderných zbraní vojakom. Intenzitu útokov na nepriateľa treba ešte zvýšiť,” povedal Zelenskyj.

Návrh rezolúcie v americkom Senáte

Vedúci kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak a hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Valerij Zalužnyj mali podľa Zelenského ďalší rozhovor s poradcom amerického prezidenta pre národnú bezpečnosť Jakeom Sullivanom a predsedom Zboru náčelníkov štábov ozbrojených síl USA Markom Milleym.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Zelenskyj podotkol, že každý ruský delostrelecký a raketový útok na ukrajinské mestá „je argumentom pre Ukrajinu, aby dostala viac systémov HIMARS a iných moderných a účinných zbraní”. Privítal tiež návrh rezolúcie v americkom Senáte, ktorá by uznala kroky Ruska proti Ukrajine za genocídu.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Zelenskyj chce zintenzívniť útoky na Rusov. Máme významný potenciál napredovať, tvrdí © SITA Všetky práva vyhradené.

Trump počas násilností v Kapitole 187 minút nič nerobil, rozzúrený dav sledoval cez televíziu z pohodlia Bieleho domu

Heger je neexistujúci premiér a Matovič nekompetentný klamár, vyhlásil Pellegrini