in ,

Zachovanie otvorených hraníc je pre Slovensko v rámci boja proti pandémii prioritou, tvrdí Klus

23.7.2021 (Webnoviny.sk) – Slovensko je krajinou s významným počtom takzvaných cezhraničných pracovníkov, preto je pre krajinu v rámci boja proti pandémii koronavírusu prioritou garantovanie otvorených hraníc a podľa možnosti spoločné európske pandemické riešenia do budúcnosti.

Viac o téme: Koronavírus

Na neformálnom zasadnutí Rady pre všeobecné záležitosti (GAC) v Slovinsku to vyhlásil štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Martin Klus (SaS). Podľa neho pandémia slovenských občanov, ktorí pracujú za hranicami, mimoriadne zasiahla a zároveň celá Európska únia bolestivo zistila, kde sú jej limity.

„Na druhej strane sme dostali jedinečnú príležitosť poučiť sa, aby sme boli v budúcnosti lepšie pripravení a mohli účinnejšie čeliť podobným výzvam. A práve na to by sa mali naďalej sústrediť aj členské štáty EÚ,” povedal Klus.

Dodal, že predovšetkým budovanie odolnosti a ekonomická obnova po koronakríze, s dôrazom na takzvanú zelenú a digitálnu transformáciu, sú oblasti, ktoré musia byť v centre pozornosti únie.

Viac k témam: cestovanie, koronakríza, Koronavírus, Pandémia, Rada pre všeobecné záležitosti (GAC)
Zdroj: Webnoviny.sk – Zachovanie otvorených hraníc je pre Slovensko v rámci boja proti pandémii prioritou, tvrdí Klus © SITA Všetky práva vyhradené.

Záplavy v meste Čeng-čou majú na svedomí už 51 ľudí, niekoľko z nich zahynulo v metre (video)

Súdny proces s bývalým šéfom kontrarozviedky SIS a advokátom sa začne už v auguste