Začalo platiť volebné moratórium. Aká hrozí pokuta za jeho porušenie?

Volebné moratórium sa začína 48 hodín pred voľbami a platí aj v deň volieb až do zatvorenia všetkých volebných miestností.

4.4.2024 (SITA.sk) – Od polnoci platí volebné moratórium pred druhým kolom prezidentských volieb, ktoré sa uskutoční v sobotu 6. apríla. Volebné moratórium sa začína 48 hodín pred voľbami a platí aj v deň volieb až do zatvorenia všetkých volebných miestností.

Viac o téme: Prezidentské voľby na Slovensku 2024

Počas moratória je zakázaná akákoľvek kampaň. Platí zákaz šírenia informácií v prospech alebo neprospech kandidátov, ako aj zverejňovania prieskumov. Rovnako sa zakazuje aj politická reklama a sponzorované príspevky na sociálnych sieťach. Moratórium sa nevzťahuje na volebné plagáty vylepené počas volebnej kampane. V prípade konania druhého kola volieb 6. apríla sa volebná kampaň skončila 3. apríla o 23:59.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prezidentské voľby na Slovensku 2024 (fotografie)

Ak kandidát na prezidenta SR poruší volebné moratórium, štátna komisia mu môže uložiť pokutu od 5 000 eur až do 50-tisíc eur. V prípade, že zákaz poruší politická strana, štátna komisia jej uloží pokutu od 30-tisíc eur do 300-tisíc eur. Moratórium platí aj pre médiá, teda vysielateľov, vydavateľov, ako aj pre tlačové agentúry, za porušenie im hrozí pokuta od tisíc do 10-tisíc eur.

Viac k témam: Kandidát na prezidenta Ivan Korčok (Prezidentské voľby 2024), Kandidát na prezidenta Peter Pellegrini (Prezidentské voľby 2024), Prezidentské voľby na Slovensku 2024, volebné moratórium
Zdroj: SITA.sk – Začalo platiť volebné moratórium. Aká hrozí pokuta za jeho porušenie? © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.