in ,

Za tajné otvorenie krčiem sa budú majitelia zodpovedať, polícia zákazníkom vyrubila pokuty

16.3.2021 (Webnoviny.sk) – Policajti pri kontrole pandemických opatrení zistili v okrese Dunajská Streda dve tajne otvorené krčmy. Vo Veľkom Mederi videli vychádzať muža z pohostinstva cez bočnú bránu, neskôr aj ďalších dvoch. Jeden z nich tvrdil, že si dal len čaj, nafúkal však 1,3 promile alkoholu. Ďalší z mužov sa priznal, že popíjal alkohol. Tretí mužov zákona presviedčal, že bol v krčme opravovať záchod, neskôr však pripustil, že si dal aj pivo.

„Previnilcom hliadka za porušenie zákazu vychádzania uložila blokovú pokutu, ktorú zaplatili na mieste. Porušenie opatrení zo strany pohostinstva policajti postúpili na regionálny úrad verejného zdravotníctva,“ informovala polícia o výsledku kontroly na sociálnej sieti.

Viac o téme: Koronavírus

Podobný prípad riešili policajti o dva dni neskôr v obci pri Dunajskej Strede. Hliadka pri preverovaní oznámenia zistila, že sa v miestnom pohostinstve nachádzajú štyria ľudia. Okrem majiteľa a jeho syna tam popíjali aj dvaja ďalší muži, ktorí sa v krčme zdržiavali bezdôvodne. Policajti im tiež uložili blokovú pokutu. Majiteľ sa za porušenie zákazu otvorenia prevádzky bude zodpovedať príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, Zákaz vychádzania
Zdroj: Webnoviny.sk – Za tajné otvorenie krčiem sa budú majitelia zodpovedať, polícia zákazníkom vyrubila pokuty © SITA Všetky práva vyhradené.

Slováci vykorisťovali vo Veľkej Británii vlastných, obchodníkov s ľuďmi dolapila polícia

Zákaz vychádzania porušili tisíce Slovákov, polícia eviduje aj nenosenie rúška či otvorené prevádzky