in ,

Výbuch auta v Moskve zabil dcéru nacionalistického ideológa Alexandra Dugina

21.8.2022 (Webnoviny.sk) – Výbuch auta na predmestí Moskvy zabil dcéru ruského nacionalistického ideológa Alexandra Dugina. Vyšetrovací výbor Moskovskej oblasti informoval, že sobotňajší výbuch spôsobila bomba vo vozidle, ktoré 29-ročná Daria Duginová šoférovala.

Výbuch sa stal, keď sa Duginová vracala z kultúrneho festivalu, na ktorom bola s otcom. Niektoré ruské médiá s odvolaním sa na svedkov informovali, že vozidlo patrilo jej otcovi a on sám sa na poslednú chvíľu rozhodol ísť v inom aute.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Úrady zatiaľ neidentifikovali žiadnych podozrivých. Vodca samozvanej separatistickej Doneckej ľudovej republiky (DĽR), ktorá je v centre ruskej vojny na Ukrajine, Denis Pušilin explóziu pripísal „teroristom ukrajinského režimu snažiacim sa zabiť Alexandra Dugina“.

Dugin, ktorý je spojencom ruského prezidenta Vladimira Putina a mnohí ho nazývajú jeho „mozgom“, je prominentným presadzovateľom ideologického konceptu Ruský svet a vehementným podporovateľom invázie na Ukrajine.

Jeho dcéra prejavovala podobné názory ako on a vystupovala ako komentátorka v nacionalistickej televízii Cargrad. „Daša, rovnako ako jej otec, bola vždy v popredí konfrontácie so Západom,“ vyjadrila sa v nedeľu televízia.

Viac k témam: Donecká ľudová republika, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia, Výbuch auta
Zdroj: Webnoviny.sk – Výbuch auta v Moskve zabil dcéru nacionalistického ideológa Alexandra Dugina © SITA Všetky práva vyhradené.

V Albánsku zadržali dvoch Rusov a Ukrajinca pre údajnú špionáž vo vojenskom závode

Dnes opäť stojíme proti masívnej propagande a šíreniu lží, tento raz sa rozhodujeme sami