in ,

Fico reaguje na zásahy NAKA: “Vy by ste sa pos*ali všetci a vy sa rehlíte”

Bývalý prezident Finančnej správy František Imrecze vypovedal, že mu mal Jozef Brhel starší doplácať peniaze k platu exprezidenta finančnej správy. Fico Kaliňáka bráni.

 

Národná kriminálna agentúra dnes obvinila Kaliňáka a Brhela za 1,1 milióna eur na úpalatkoch. Úplatok mali poskytnúť osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR v súvislosti s výkonom tejto funkcie. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Bývalý prezident Finančnej správy František Imrecze vypovedal, že mu mal Jozef Brhel starší doplácať peniaze k platu exprezidenta finančnej správy.

Imrecze priznal, že pred svojím nástupom do funkcie v roku 2012 mal zarábať v súkromnom IT biznise okolo 15 tisíc eur. Ako prezident finančnej správy však zarábal len zhruba 4 tisíc eur. Tento rozdiel mu mal kompenzovať oligarcha Brhel. Za to mal Brhel na oplátku získať vplyv pri obsadzovaní pozícií vo Finančnej správe. Imrecze mal medzi rokmi 2012 a 2018 dostať okrem platu aj úplatky v celkovej výške 1,1 milióna eur. Odporúčanie na takúto kompenzáciu mal Imrecze dostať od Roberta Kliňáka.

 

FICO: “Útok na Kaliňáka je útokom proti nám.”

Včera bol podľa R. Fica Kaliňák obvinený z obrovskej hlúposti.  Robert Fico podľa svojich slov má informácie, že polícia pracuje aj na iných predstaviteľoch opozície ale aj koalície.

“Informácie, ktoré máme naznačujú veľmi jasne, že pripravujú útok na Petra Pellegriniho. Veľmi intenzívne sa pracuje na opätovnom obvinení mojej osoby. A pracujú na tomto obvinení predovšetkým v súvislosti s tlačovými konferenciami ktoré sme robili, keď sme chránili pani Satusovú, (…) Hovorí sa veľmi intenzívne o Richardovi Rašim, hovorí sa o Denise Sakovej. Na zozname sú aj niektorí vládni politici a my si myslíme že ide o obrovské vydieranie. Veľa sa hovorí o Borisovi Kollárovi. A pýtam sa, ako je možné, že tu stačí nejaký Imrecze s jednou vetou a nastúpia dvaja chlapi, ktorí inak doleteli sem na majákoch na aute, aby zniesli také vážne obvinenie.”, hovorí R. Fico.

 

Vy by ste sa pos*ali všetci a vy sa rehlíte

Fico pri prvej novinárskej otázke prosil novinárov a verejnosť, aby sa mu nečudovali, že je znepokojený.

“Prosím, nečudujte sa nám, to nie je taká sranda. Vy sa na tom možno viete pozabávať že došli nejakí zakuklenci tuna. Vy by ste sa pos*ali všetci, keby doručili obvinenie kde vám hrozí 15 rokov trestu odňatia slobody. Pos*ali by ste sa všetci a vy sa rehlíte. To je fun, to je zábava, aspoň máme čo vysielať.”, dodal FICO.

Matka ho vyhodila po narodení do koša – dnes je z neho…

Špecializovaný trestný súd v Pezinku evakuovali. V rovnakej budove sídli aj Lipšicov úrad