in ,

Vojna na Ukrajine je „lakmusovým testom“ európskej dôveryhodnosti a môže trvať ešte dlho, tvrdí holandský šéf diplomacie

2.3.2023 (SITA.sk) – Ruská vojna na Ukrajine je „lakmusovým testom“ pre holandskú, európsku i globálnu dôveryhodnosť. Vo štvrtok sa tak vyjadril holandský minister zahraničných vecí Wopke Hoekstra. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Ukrajinská suverenita

„V stávke je omnoho viac ako len ukrajinská suverenita,“ upozornil Hoekstra na okraji stretnutia ministrov zahraničných vecí krajín G20 v Naí Dillí. „V stávke sú univerzálne hodnoty, v stávke je európska bezpečnosť a ochrana a v konečnom dôsledku je vojna aj lakmusovým testom pre európsku a holandskú a globálnu dôveryhodnosť,“ vysvetlil.

Vojna môže byť dlho

Hoekstra zároveň pritom dodal, že jeho krajina bude Ukrajinu naďalej podporovať, pričom poznamenal, že rok trvajúca vojna by mohla pokračovať „ešte veľmi dlho“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Majte na pamäti, že Rusi viedli vojnu v Afganistane deväť rokov, desiatky rokov vo východnej Európe,“ dodal s tým, že realita môže byť, že vojna tu s nami bude ešte veľmi dlho.

Viac k témam: Minister zahraničných vecí, rusko-ukrajinský konflikt, samit G20
Zdroj: SITA.sk – Vojna na Ukrajine je „lakmusovým testom“ európskej dôveryhodnosti a môže trvať ešte dlho, tvrdí holandský šéf diplomacie © SITA Všetky práva vyhradené.

Humenčanka prišla o vyše 15-tisíc eur a šperky, peniaze vyhodila podvodníkom z okna

Daniel je čistiť, ktorý upratuje výlučne nahý! Môžeš si ho objednať aj ty. Takýto balík peňazí už zarobil!