in ,

Vo Vysokých Tatrách vypukol požiar, hasičom sa ho podarilo dostať pod kontrolu

20.7.2022 (Webnoviny.sk) – Hasiči zasahujú pri požiari vo Velickej doline vo Vysokých Tatrách. Ako informuje Tatranský národný park na sociálnej sieti, požiar vypukol nad Tatranskou Poliankou, pričom plamene zachvátili necelých 0,1 hektára mladého lesa.

Oheň sa však podarilo dostať pod kontrolu, tlejú už iba zvyšky haluziny. Ako pre agentúru SITA uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, na mieste je 11 hasičov so šiestimi kusmi techniky, rovnako šiesti dobrovoľní hasiči z Gerlachova, aj cisternová automobilová striekačka Tatra 148.

Požiar bol nahlásený o 18:42, podarilo sa ho už lokalizovať.

Podľa informácií na facebookovom profile Tatranského národného parku majú požiar pravdepodobne na svedomí zberači lesných plodov.

Aj preto opäť apelujeme na návštevníkov Tatranského národného parku, aby boli zvlášť v týchto dňoch pri potulkách prírodou obozretní a pamätali na to, že riziko požiarov stúpa priamo úmerne s ortuťou v teplomere. Nie vždy sa totiž podarí dostať plamene takto rýchlo pod kontrolu,“ upozorňuje národný park na sociálnej sieti.

Viac k témam: Požiar, Požiar lesa, Vysoké Tatry
Zdroj: Webnoviny.sk – Vo Vysokých Tatrách vypukol požiar, hasičom sa ho podarilo dostať pod kontrolu © SITA Všetky práva vyhradené.

Schumacherov bývalý manažér obviňuje rodinu niekdajšieho elitného pilota z klamstiev o jeho stave

Teroristická hrozba zostáva podľa OSN aj naďalej vysoká, Al-Káida využíva na podporu svojich aktivít kryptomeny