in ,

Vo Vysokých Tatrách cez víkend ukončia sezónu, zalyžujete si aj v Lomnickom sedle

6.5.2022 (Webnoviny.sk) – Vo Vysokých Tatrách počas víkendu ukončia lyžiarsku sezónu, trvala takmer päť mesiacov. Bola podstatne dlhšia ako vlani, keď sa pre pandémiu a s ňou spojené opatrenia lyžovalo iba 31 dní.

V dennej prevádzke je až do nedele 8. mája najvyššie položená zjazdovka v Lomnickom sedle v stredisku Tatranská Lomnica, prístupná je aj zjazdovka na Štrbskom Plese. Ako ďalej informoval riaditeľ horského strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský, Tatry už postupne lákajú skôr peších turistov, pre ktorých je sneh vo vyšších polohách spestrením jarnej turistiky, no s ktorým musia pri jej plánovaní stále počítať.

Po ukončení lyžiarskej sezóny odštartuje jarná údržba dopravných zariadení. Prevádzka kabínkových a sedačkových lanoviek bude pokračovať pre peších návštevníkov počas víkendov a do dennej prevádzky sa vrátia 28. mája. Pozemná lanová dráha na Hrebienok vo Vysokých Tatrách, ktorá už jarnú technickú údržbu absolvovala, bude v dennej prevádzke bez obmedzení.

Viac k témam: Lyžovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Vo Vysokých Tatrách cez víkend ukončia sezónu, zalyžujete si aj v Lomnickom sedle © SITA Všetky práva vyhradené.

S prezidentkou Čaputovou je spokojných 55,3 percenta Slovákov, najviac voliči OĽaNO a ďalších dvoch strán

V prvom štvrťroku AURES Holdings predal v sieti AAA AUTO najviac áut za 30 rokov