in ,

Vo štvrtok by mohol súd vyniesť rozsudok v prípade starej vraždy Reného Sánku

24.7.2022 (Webnoviny.sk) – Špecializovaný trestný súd v Pezinku vytýčil na štvrtok (28. júla) ďalšie pojednávanie v kauze starej vraždy pripisovanej zločineckej skupine sátorovcov.

Vražda Reného Sánku

Keďže súd vo veci vykonal už viaceré procesné úkony vrátane výsluchov obžalovaných a svedkov, je možné, že bude vynesený aj rozsudok.

Na predošlom pojednávaní vo februári navyše urobil jeden z obžalovaných, Juraj Bugár prezývaný Bugi, vyhlásenie o vine. Vo veci spolu s ním čelia obžalobe Roland Szamaránszky a Pavol Vlčko, ktorí vinu odmietli.

Všetci traja už boli právoplatne odsúdení v hlavnom procese s členmi zločineckej skupiny sátorovci. Vlčkovi súdy vymerali 25 rokov vo väzení, Bugárovi 21 a Rolandovi Szamaránszkému 18 rokov. Vo veci vraždy Reného Sánku z roku 2001 bol pôvodne obžalovaný aj odsúdený Andor Márik, v apríli 2021 však zomrel.

Skupina stojí za minimálne 80 vraždami

Podľa obžaloby členovia skupiny zavraždili Sánku, aby mu zabránili vypovedať. To totiž mohlo ohroziť prepustenie člena skupiny Arpáda Szamaránszkého z väzby.

Skupina sátorovcov páchala násilnú a ekonomickú trestnú činnosť v Dunajskej Strede, v okresoch Galanta a Komárno, ale aj na iných miestach na území Slovenska a Maďarska od roku 1999 do roku 2010. Zločineckej skupine sa pripisuje zodpovednosť za smrť minimálne 80 obetí.

Viac k témam: Sátorovci, Súdy, Vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Vo štvrtok by mohol súd vyniesť rozsudok v prípade starej vraždy Reného Sánku © SITA Všetky práva vyhradené.

Čerpanie eurofondov sa od nástupu súčasnej koalície takmer zdvojnásobilo, stále nám však ostáva využiť takmer polovicu zdrojov

Ministerstvo spravodlivosti chce zvýšiť ochranu práv väzňov, novela počíta so zavedením kamier na rovnošatách dozorcov